Nieuws

06-12-2018

Laat goed eten op je bord belanden in plaats van in de vuilnisbak. Simpel, met de Too Good To Go app.

Als bakker wil je niet met lege schappen zitten. Als restaurant weet je nooit hoeveel mensen er precies komen eten. Als supermarkt wil je een ruim assortiment beschikbaar hebben. Begrijpelijk, maar hierdoor wordt er iedere dag veel goed eten weggegooid. En dat is zonde! Verrassend simpel In januari 2018 is de Too Good To Go app in Nederland gestart. Het concept is simpel, zowel voor de ondernemer als voor de gebruikers. De gebruiker ziet op de kaart of in de lijst in de app welke locaties in zijn of haar buurt een ‘Magic Box’ aanbieden. Vervolgens bestelt en betaalt de gebruiker in de app en ...

Lees meer...

Nieuws

02-11-2018

Itho Daalderop kiest voor ‘Internet of Things’ van innius

TIEL/VEENENDAAL, Itho Daalderop, de Nederlandse leverancier van binnenklimaatsystemen, heeft als machinegebruiker gekozen voor de Industrial IoT-diensten van innius. Dit industrieel software-platform ondersteunt de digitale ontwikkeling met actieve, slimme data en slimme apps. Het softwareplatform van innius voorziet het machinepark van machinemonitoring op afstand. Onderhoud wordt inzichtelijker en makkelijk voorspelbaar. Service- en onderhoudsgegevens worden in verband gebracht met productiegegevens. Real-time productiedata, geavanceerde data-analyse en interactieve ...

Lees meer...

Nieuws

18-10-2018

Nieuwe website Mareba.nl

Trots op mijn nieuwe website. Met al mijn diensten nu nóg overzichtelijker. Ben jij of ken jij iemand die administratieve ondersteuning nodig heeft? Ik help u ook tijdelijk. Laten we kennismaken. www.mareba.nl   ...

Lees meer...

Nieuws

04-10-2018

Gezamenlijk profileren in Brussel Voedselregio’s slaan handen ineen: Food NL

Op woensdag 10 oktober geven de regio’s Greenport Regio Venlo, AgriFood Capital Noordoost-Brabant en Regio Foodvalley in Brussel het startschot voor een intensieve samenwerking. De drie regio’s vormen een sterke coalitie om in Brussel één krachtige boodschap te kunnen afgeven. Dit gebeurt onder de werknaam Food NL. Zo kunnen de regio’s beter opkomen voor de regionale en economische belangen vanuit Nederland. Bundeling van krachten in kennis, innovatie en voedselproductie De voedselregio’s Greenport Regio Venlo, Regio Foodvalley en AgriFood Capital Noordoost-Brabant v...

Lees meer...

Nieuws

04-10-2018

Agrofoodmonitor Ede Wageningen 2017 Keuze voor Agrofood werpt vruchten af.

Van 2010 tot 2017 groeide de werkgelegenheid in Wageningen met 9% en in Ede met 4% . Dat is een grotere toename dan het landelijke cijfer van 2%. Een substantieel deel van deze groei bestond uit banen in de topsector Agrifood: Ede had in 2017 in totaal 8520 banen in de topsector Agrifood en Wageningen 7.180. Dit blijkt uit de Agrofoodmonitor Ede Wageningen 2017. In deze Agrofoodmonitor staan actuele gegevens over de betekenis van agrofood voor de economie van beide gemeenten. Uit deze Agrofoodmonitor blijkt dat de economie van Ede en Wageningen profiteert van de keuze voor agrofood. Dat geldt ook voor de Regio Foodvalley als geheel. ...

Lees meer...

Nieuws

04-10-2018

De top vijf zakelijke smartphones

De wereld van de zakelijke smartphones evolueert snel. Heel snel. Dat is ook logisch: een smartphone is een echt werkinstrument geworden en staat tegenwoordig verbonden met de cloud, boekhoudsoftware en facturatiesoftware. Allerlei apps helpen het maximale uit het toestel te halen.  Hierdoor is een smartphone natuurlijk ook steeds sneller aan vervanging toe, terwijl het lang niet altijd duidelijk is welke smartphones die verantwoordelijkheid aankunnen. Corina van de Ven, Service Specialist van Telfort, geeft daarom haar top vijf zakelijke smartphones van dit moment.   De favoriet: Samsung Galaxy ...

Lees meer...

Nieuws

04-10-2018

Restaurant Bentinck Amerongen trekt Frank Bakkenes aan als nieuwe sous-chef

Restaurant Bentinck in Amerongen heeft Frank Bakkenes aangesteld als nieuwe sous-chef. Frank Bakkenes komt over van sterrenrestaurant De Vrienden van Jacob en is de rechterhand van chef Tommy Janssen in de keuken van het op de Utrechtse Heuvelrug gelegen toprestaurant. De 26-jarige Frank Bakkenes studeerde aan de Cas Spijkers Academie en werkte onder meer bij restaurant Het Koetshuis in Bennekom en als chef bij De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord. Chef Tommy Janssen: “Frank heeft een prachtig cv en ik ben blij dat hij voor Bentinck heeft gekozen toen bleek dat de afstand van zijn woonplaats Ede naar Santpoort-Noord t...

Lees meer...

Nieuws

25-09-2018

MKB zegt vertrouwen in kabinetsbeleid op

Ondernemers zeggen massaal het vertrouwen in het huidige kabinet op: liefst 84 procent denkt dat het beleid van de regering geen positief effect op het eigen bedrijf zal hebben. Dat blijkt uit het grote jaarlijkse Prinsjesdag Onderzoek van MKB Belangen waar ook dit jaar ruim 5.000 ondernemers aan meededen. Het meest opvallende is dat ondernemers letterlijk geen vertrouwen in de woorden en de beloftes van het kabinet Rutte III hebben. Zo denkt 85 procent van de ondervraagden toch nog, direct of indirect, op te zullen draaien voor de gevolgen van de afschaffing van de dividendbelasting. Ook als het gaat om de verlaging van de ven...

Lees meer...

Nieuws

25-09-2018

MKB-Nederland wil commitment voor subsidieregeling praktijkleren

MKB-Nederland is verheugd dat met kamerbrede steun voor de motie van Lodewijk Asscher de voorgenomen bezuiniging op de subsidieregeling praktijkleren in het mbo voor 2019 van de baan lijkt. Maar het is nog niet voldoende. Het is nu zaak ervoor te zorgen dat er juist meer geld naar de regeling gaat én dat de regeling ook langjarig behouden blijft. "Leerbedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat zij studenten voor meerdere jaren kunnen aannemen", zegt voorzitter Jacco Vonhof.   Ten koste van tienduizend leerwerkbanen Dat de bezuiniging voor 2019 lijkt afgewend, beschouwt de ...

Lees meer...

Nieuws

25-09-2018

Negen genomineerden Business Event gemeente Ede

De negen genomineerde bedrijven voor de veertiende editie van het Business Event gemeente Ede zijn bekend. Het evenement wordt gehouden op maandagavond 15 oktober in De Reehorst. In de categorie 'Jonge ondernemer/onderneming' zijn de genomineerden Leendert Houweling (dierenpreparateur en wandelgids), Bij de Toren eten & drinken en Mijn Fysiopraktijk. In de categorie 'MKB' strijden Hotel De Sterrenberg, Albers Zeilmakerij en Van Camp schoenen & fashion om de hoogste eer. En bij 'Grootzakelijk' zijn dat Emri Services (reparatie generatoren en elektromotoren), aannemer en transpo...

Lees meer...