Artikel

15-10-2018 15:37

PLUSjeKLAS: uitdagend basisschoolonderwijs dankzij Jongleren.biz, WUR en bedrijfsleven

Het regionaal bedrijfsleven, Wageningen University & Research (WUR) en plusklas Jongleren.biz slaan de handen ineen voor PLUSjeKLAS; een onderwijscurriculum met uitdagende lessen voor leerlingen uit het basisonderwijs. De Provincie Gelderland verstrekt de komende vier jaar een subsidie.

In de afgelopen vijf jaar heeft het team van de plusklas Jongleren.biz (Talentonderwijs en talentbegeleiding uit Bennekom) veel kinderen zien opbloeien dankzij deze vorm van onderwijs op maat. Sascha Brandse, eigenaar van Jongleren.biz: “De tijd is nu rijp om dit beschikbaar te gaan maken voor alle basisscholen in Nederland. Want dat is het streven; uitdagend onderwijs in de klas, samen met andere kinderen!” 

Kinderen 'skills for life' leren

Jongleren.biz wil kinderen 'skills for life' aanleren; vaardigheden waar ze hun hele leven baat bij hebben. Hierbij hanteren ze drie pijlers: Leren onderzoeken, Leren wie je bent en Leren ondernemen.

Brandse: "We willen onderwijs maken waarmee kinderen op het puntje van hun stoel gaan zitten. Onderwijs waarmee kinderen hun eigen unieke kracht ontdekken en ze creatief worden in denken én doen. Dat kan met interessante projecten, met lessen die geïnspireerd zijn door het bedrijfsleven en universiteit, met de kennis van nu en niet van gisteren. Met activerende werkvormen, zonder werkboekjes. Denk aan kinderen die eigen bedrijfjes starten, zodat ze leren hoe ze hun plannetjes kunnen omzetten in werkelijkheid. Je eigen dromen zien, waarmaken en dan doorzetten, want ook dat is te leren!

Eerste partners: Oceanz 3D printing en Hoek Consultants

Oceanz 3D printing en Hoek Consultants zijn de eerste twee bedrijven die als partner hun bijdrage gaan leveren. Beide partijen denken mee op het gebied van ondernemen. Oceanz 3D printing uit Ede deelt ook haar 3D print-kennis, want 3D printen mag niet ontbreken in een curriculum dat kinderen voorbereidt op hun toekomst. Hoek Consultants, Adviseurs voor Human Capital, gevestigd in Ede zal input leveren op het gebied ‘Leren wie je bent’. Hiermee kunnen kinderen al op jonge leeftijd meer over zichzelf en anderen leren. De WUR gaat kennis delen over recente onderzoeken om een bijdrage te leveren aan ‘Leren onderzoeken’. Brandse: “We kijken uit naar een waardevolle samenwerking waar veel kinderen profijt van gaan hebben”.

PLUSjeKLAS is vanaf september 2019 online beschikbaar voor basisscholen. Meer informatie hierover is nu al te vinden op www.plusjeklas.nl.

 

delen:

Informatie over de auteur

Sascha Brandse | Directeur Jongleren.biz | 0628543790 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by