Column

09-01-2018 16:52

Vacature: Pragmatische eye-opener m/v voor dwalend productiebedrijf

De economie trekt weer aan! Door de vraag naar capaciteit moesten we op zoek naar nieuwe operators. Maar waar vind je nog goede mensen? Ik bedoel écht goede mensen, die willen én kunnen! Tot ik op een woensdagmiddag sprak met Yuri.”

Een sollicitant met praatjes
Bij Yuri wist je direct: dit is ’een goeie’. Maar op een moment in het gesprek stelde Yuri de vraag: “Hoe is jullie bedrijfscultuur?”. Kwam ik met mijn clichés als transparant, informeel en iedereen krijgt de kans zich te ontwikkelen. Yuri vroeg door. Hoe zat het met onze kernwaarden, en over de interne communicatie en leiderschap.
Zo dan. Een sollicitant met praatjes, maar wel hele terechte praatjes. Want in alle eerlijkheid, hoe zit het eigenlijk met onze bedrijfscultuur? Wil je de echte toppers in je productie binnenhalen, dan zul je moeten zorgen voor een bedrijfscultuur met aantrekkingskracht.

Het cbt-model voor maximale prestaties
Later sprak ik onze partner voor operator-opleidingen Richard van cbt. Ik was benieuwd hoe hij aankijkt tegen het begrip ‘bedrijfscultuur’. Wat Richard toen vertelde, maakte mij direct duidelijk dat hij de pragmatische eye-opener was die onze organisatie nodig had.
Hij maakte duidelijk dat het van essentieel belang is dat kernwaarden gekoppeld worden aan prestatieverbetering en resultaten. Om daar concreet mee aan de slag te gaan ontwikkelde cbt een maximalisatie-model, het cbt-model. Geen stoffige theorie, maar een praktisch, hands-on doe-ding. Bovendien zorgt cbt ervoor dat er ook daadwerkelijk iets mee gedaan wordt. Door bijvoorbeeld het opzetten van een stuurgroep. Zo maakt cbt alle randvoorwaarden voor maximalisatie kloppend.

Aangenomen
Het gesprek met cbt maakte heel wat los. Terug naar droomkandidaat Yuri. Of hij het antwoord op zijn vraag over onze bedrijfscultuur zelf wilde komen ontdekken. Twee maanden later maakte Yuri deel uit van een stuurgroep. Samen met cbt werden problemen pragmatisch omgezet naar doelen. Er was eindelijk focus voor verandering vanuit doelstellingen. Een verandering naar resultaten waar je u tegen zegt.
Zelf een gesprek over jouw bedrijfscultuur en maximale resultaten? Neem contact op met Richard of één van zijn collega’s bij cbt voor een persoonlijke kennismaking met het cbt-model.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by