Column

22-01-2018 18:19

het begin of het einde?

2017 is klaar en 2018 staat voor de deur. Hopelijk heeft het afgelopen jaar u zakelijk gebracht wat u verwachtte, het komende jaar biedt in ieder geval weer volop nieuwe kansen. De verwachtingen voor het nieuwe jaar worden gebaseerd op de ervaringen van het verleden. Het einde en het begin zijn twee begrippen die niet zonder elkaar kunnen bestaan. 
Bij autoleasecontracten is het begin vaak helemaal HET EINDE! Een nieuwe auto is een feest! Leuk voor de medewerker, een bevestiging van de positieve ontwikkeling en continuïteit van het bedrijf. Aan de andere kant kan het einde van de leaseovereenkomst weer het begin van ergernis en onverwachte kosten zijn. Vaak zijn verkeerde verwachtingen en onduidelijke afspraken hiervan de oorzaak. Werkgever en werknemer hebben onderling geen duidelijke afspraken gemaakt en de leasemaatschappij blijkt de afgesproken algemene voorwaarden daadwerkelijk te hanteren. Helaas heeft de lessee zich hierin nooit echt verdiept.
Gelukkig is een vervelend einde eenvoudig te voorkomen. Een goed begin is het opstellen van een heldere autoregeling. Niet gecompliceerd en met concrete afspraken, zodat gedurende het gebruik van de leaseauto beide partijen weten wat er van hen verlangd wordt. Daarnaast loont het om de algemene voorwaarden door te nemen. Mogelijke verschillen tussen het interne bedrijfsbeleid en de externe voorwaarden moeten worden overbrugd. Zo zijn er geen valkuilen meer die het einde van een prettige relatie vormen. 
Autoleasing is door al zijn mogelijkheden een zeer complexe dienst. Er zijn heel veel mobiliteitsdiensten en leasevormen. De beste leaseconstructie moet bovendien naadloos passen in uw organisatie en bedrijfscultuur. Het vinden van deze combinatie is niet eenvoudig, maar een goede mobiliteitspartner kan u hierin deskundig adviseren. Nadat alle afspraken zijn vastgelegd begint het genieten van het gemak van autoleasing. Het is werkelijk HET EINDE!

Huib van Loon
Oxonia autolease, advies & contractbeheer

Informatie over de auteur

Huib van Loon | Partner | 0318-763909 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Oxonia autolease, advies & contractbeheer
Postbus 26
3910 AA
Rhenen
Nederland