Column

19-09-2016 17:35

Kosten, kosten kosten

En dus wordt er gekeken naar de hoogste inkoopkorting en het laagste leasetarief. Uit een recent landelijk onderzoek onder 400 organisaties blijkt dat kostenbesparing het belangrijkste argument bij wagenparkbeheerders is. Hoe mooi de verhalen over CO2-reductie, maatschappelijk verantwoord ondernemen, mobiliteitsbudgetten en deelauto’s ook zijn, uiteindelijk gaat het de ondernemer om Euro’s.

Of u nu uw auto’s leaset of in eigen beheer heeft, het is volstrekt logisch dat vooraf de verwachte maandelijkse mobiliteitskosten nauwkeurig worden beoordeeld. Het is echter onbegrijpelijk dat de maandelijkse gebruikskosten bijna geen aandacht krijgen. Terwijl deze juist een groot gedeelte van de totale kosten bepalen. Heel eenvoudige maatregelen om de brandstofkosten te verlagen worden maar door een enkele ondernemer toegepast. En wat te denken van het verlies van productieve uren van uw medewerkers? Elk bezoek aan de dealer en elke interne handeling in verband met de administratie van uw wagenpark, vergt tijd. Er zijn volop mogelijkheden om hier geld en tijd te besparen. Dit levert u niet alleen minder kosten op, maar ook meer tijd om in uw bedrijfsactiviteiten te investeren en dus uw rendement te verbeteren.

Heeft u trouwens concrete afspraken met uw medewerkers en leveranciers gemaakt? Te weinig organisaties staan, voordat de auto wordt besteld, stil bij mogelijke financiële gevolgen. Wat als een medewerker uw organisatie verlaat, een groter rayon gaat bedienen of zijn privéomstandigheden wijzigen? Vooraf heldere afspraken vastleggen, zorgt voor duidelijkheid bij alle partijen en voorkomt moeilijke discussies achteraf.

Levert die extra procent aankoopkorting of die paar Euro’s lagere leasekosten nu ook daadwerkelijk het verwachte kostenvoordeel op? Naar onze mening niet. Als u structureel minder wilt uitgeven aan zakelijke mobiliteit, zijn er veel andere mogelijkheden om dit te realiseren. Het mooie is dat dit uitstekend samen gaat met maatschappelijk verantwoord ondernemen en optimale medewerker tevredenheid.

delen:

Informatie over de auteur

Huib van Loon | Partner | 0318-763909 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Oxonia autolease, advies en contractbeheer
Turbinestraat 8G
3903 LW
Veenendaal
Nederland

Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by