Nieuws

16-03-2017 17:11

De Rooy Metaaldesign opent nieuwe showroom stalen deuren

De Rooy Metaaldesign heeft een nieuwe showroom geopend waarin hun stalen deuren te zien zijn. De showroom bevindt zich midden in Nederland aan Seringstraat 29 (hoek Ribesstraat) in Ederveen en is op afspraak te bezichtigen. Tijdens een bezoek ervaren geïnteresseerden de uitstraling, montage en werking van De Rooy deuren.
Stalen deuren van De Rooy Metaaldesign
De Rooy Metaaldesign is gespecialiseerd in het maken van stalen deuren met glas. Door hun ambachtelijke manier van werken bieden ze een combinatie tussen productie en maatwerk. Intussen plaatsen ze ruim duizend stalen deuren per jaar door heel Nederland, van Groningen tot Klundert tot Amsterdam. Ze hebben zelfs stalen deuren geplaatst in een appartement in Londen.

Designdeuren van De Rooy doen denken aan de industriële look die in de jaren '30 opkwam. Strakke lijnen, horizontaal en verticaal, asymmetrische vlakverdeling en stevig staal. Volgens architecten zijn de deuren een sieraad voor woning of kantoor. Om de exclusiviteit van De Rooy’s stalen deuren te benadrukken, voorziet het bedrijf ze sinds kort van een merklabel.
Ervaar het unieke FritsJurgens taatsmechanisme
Coating, draaimechanisme, vlakverdeling en handgrepen; elk verschil geeft stalen deuren een eigen look & feel. Door het taatsmechanisme van FritsJurgens draaien deuren bijvoorbeeld soepel om hun as, beide kanten op, zonder dat er een kozijn voor nodig is. Geïnteresseerden kunnen dit systeem nu zelf ervaren in de showroom van De Rooy.
Ook de handgrepen van Osiris Hertman zijn te zien in de vernieuwde showroom. De beroemde ontwerper werd hiervoor geïnspireerd door de symmetrische ronde handgrepen op Chinese kasten. Met zijn kijk als ontwerper verheft hij deuren tot meer dan alleen de functie. Deuren zijn een essentieel onderdeel van de inrichting, vindt Hertman, net zoals een meubel dat is.
Ruim dertig jaar vakmanschap

In 1985 begon Gerrit de Rooy als metaaldesigner van hekwerken en toegangspoorten. Zijn vakmanschap zette de toon voor De Rooy Metaaldesign. Intussen neemt zijn zoon Marein langzaamaan het roer over. Ze richten zich momenteel voornamelijk op stalen deuren en trappen. Door hun jarenlange ervaring leveren ze kwaliteit en design voor een concurrerende prijs.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by