Nieuws

21-08-2017 15:53

WW in Gelderland daalt verder en blijft net onder het landelijk niveau

In juli 2017 daalde het aantal WW-uitkeringen in alle Gelderse regio’s. Deze daling is terug te zien in de meeste sectoren. Het onderwijs laat een sterke stijging zien als gevolg van seizoensinvloeden.

In juli verstrekte UWV 41.739 WW-uitkeringen aan inwoners van Gelderland. Ten opzichte van juni is dit een daling van 2,2% (-919 uitkeringen). Landelijk daalde de WW de afgelopen maand met 2,1%.
Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in Gelderland 10.053 lager. Daarmee daalt de WW in Gelderland op jaarbasis sterker (-19,4%) dan landelijk(-15,6%). Als gevolg van deze daling blijft het aandeel WW-uitkeringen in Gelderland met 3,9% net onder het landelijke gemiddelde (4,1%).

WW in Gelderland daalt in alle regio’s en de meeste sectoren
Van de Gelderse regio’s daalt de WW in juli met 2,5% het sterkst in FoodValley, op de voet gevolgd door Midden-Gelderland met een daling van 2,4%. Het minst hard daalt de WW in Rijk van Nijmegen, met 0,8%. In Rivierenland daalt de WW met 0,9% nog net iets harder. De WW daalt in vrijwel alle sectoren, waaronder uitzendbedrijven. Door seizoensinvloeden stijgt de WW in juli in het onderwijs; in de Achterhoek zelfs met 26,2%. Vergeleken met een jaar geleden is de WW in het onderwijs lager, in Rivierenland zelfs -17,1%.

Steeds minder vraag naar secretaresses
Om werkzoekenden uit beroepen die onder druk staan te ondersteunen bij het vinden van een andere baan, brengt UWV notities met overstapberoepen uit. Deze maand verscheen de notitie overstapberoepen voor secretaresses. Het traditionele beroep secretaresse is aan verandering onderhevig en de kansen op een baan voor secretaresses nemen af. Tussen 2013 en 2016 kromp de beroepsgroep met een vijfde. Tot aan 2020 wordt een verdere banenkrimp voor secretaresses verwacht. Velen zullen op zoek moeten gaan naar een nieuwe baan. Kansen op een nieuwe baan liggen voor secretaresses met name op het gebied van klantcontact. In deze beroepen zijn communicatie en klantvriendelijkheid belangrijk, net als bij een secretaresse. Vooral als callcentermedewerker (outbound) zijn de kansen op een baan goed. Maar ook als servicedeskmedewerker ICT zijn er kansen.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by