Nieuws

24-11-2017 10:24

Ben Smeenk vertrekt bij Rabobank Vallei en Rijn

Na een loopbaan van ruim 38 jaar bij de Rabobank vertrekt Ben Smeenk aan het einde van dit jaar bij de bank. De huidige directeur Bedrijven van Rabobank Vallei en Rijn verlaat daarmee ook de Rabobankorganisatie. “Ik kijk met een zeer goed gevoel terug op mijn tijd bij de Rabobank. De langgekoesterde wens om nog eens zelfstandig ondernemer te worden, komt nu een stap dichterbij. Ik blijf overigens in Bennekom wonen en ambassadeur voor de Rabobank”.

Positief
In juli 1979 begon Ben Smeenk bij Rabobank Wehl en Omstreken zijn carrière bij de coöperatieve bank. Vanuit de Achterhoek ging hij achtereenvolgens naar de Rabobanken in Giesbeek, Oosterhout-Lent en Over-Betuwe. In 1998 werd Ben algemeen directeur bij de Rabobank in Wehl, daar waar hij ooit begonnen was. In 2005 fuseerde deze Rabobank met omringende banken tot Rabobank Graafschap-Midden. Bij deze bank werd hij directeur Bedrijven. Na zeven jaar vond Ben het tijd om zijn bakens weer te verzetten. Op 1 januari 2013 werd hij directeur Bedrijven bij Rabobank Vallei en Rijn. Nu, bijna 5 jaar later, verlaat Ben Smeenk eind december de Rabobankorganisatie. “Na ruim 38 jaar bij de Rabobank te hebben gewerkt, vertrek ik bij deze prachtige bank. En met een positief gevoel. Want ik heb altijd al de wens gehad om zelfstandig ondernemer te worden. Nu is dan de tijd aangebroken om daar echt invulling aan te geven. Daar kijk ik echt naar uit.” Dit momentum past bij de beweging van Rabobank Vallei en Rijn om met een compacter team van directie en managers te werken. “Hoewel ik de bank verlaat, blijf ik ambassadeur van Rabobank Vallei en Rijn en actief in de verschillende netwerken om signalen aan de bank door te geven”.
Voor genodigden organiseert de bank in december een afscheidsreceptie.

Continue verandering
Het vertrek van Ben Smeenk sluit aan op de beweging die de bank maakt naar een kleinere, slagvaardige lokale Rabobankorganisatie. De functie van Ben Smeenk keert niet terug in de nieuwe organisatiestructuur van de Rabobank. “Samen met onze RvC hebben we gekeken naar een organisatie die past bij de bank in de toekomst”, aldus Mariska de Kleijne, directievoorzitter bij Rabobank Vallei en Rijn. “De Rabobank verkeert in een continu veranderproces. De wereld om ons heen verandert snel en daarmee ook het gedrag van onze klanten. En dat is een blijvend gegeven. Wij bewegen daarin mee. In die veranderingen blijven we bij onze roots: dicht bij klanten, actief in de netwerken, met herkenbare gezichten. En dat zowel in de fysieke als online omgeving.”

Toekomstgericht
Kijkend naar de omvang van de bank verwacht Rabobank Vallei en Rijn in 2018 nog 100 fte te hebben, ten opzichte van 190 fte begin 2016. Het dalend aantal medewerkers heeft vooral te maken met digitalisering, het verdwijnen van functies en het centraliseren van administratieve werkzaamheden. Wat met name blijft zijn de commerciële teams, de specialisten en ook de lokale kredietbevoegdheid. Daardoor ontstaat er meer focus en kracht aan de voorkant van de bank in het contact met klanten. We willen zo klantgericht en maatschappelijk betekenisvol zijn én blijven in de regio FoodValley. De huidige score van klanttevredenheid is daarvan al een mooi bewijs. We zijn trots dat klanten ons dit jaar waarderen met gemiddeld een 8,6. Daarnaast zijn we dit jaar gegroeid in het aantal klanten.
Met een compactere bank kiezen we ook voor een plattere organisatiestructuur met korte lijnen. Medio 2018 kent Rabobank Vallei en Rijn een directievoorzitter die leiding gaat geven aan een versterkt managementteam waarvan twee commercieel directeuren deel uitmaken. Met deze aangepaste organisatiestructuur is Rabobank Vallei en Rijn dicht bij haar klanten, leden en haar medewerkers.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by