Nieuws

13-10-2016 17:20

Wereld Water College in Wageningen

Op 12 oktober maakten 1000 middelbare scholieren kennis met de watersector op de campus van Wageningen University & Research. Vele bedrijven, organisaties en kennisaanbieders in de sector werkten mee aan deze dag, waarbij de scholieren allerlei facetten van werken aan water ontdekken. Het Wereld Water College is een initiatief van Topsector Water en wordt in 2016 georganiseerd i.s.m. Wageningen University & Research en de Gelderse Waterschappen.


Nederland Waterland
De Nederlandse watersector is een TOPsector met vele kansen en mogelijkheden. Dat Nederland wereldwijd bekend staat als ‘Waterland’ helpt zeker bij het vinden van opdrachten en veroveren van markten. In de watersector wordt water niet voor niets  ‘het blauwe goud’ genoemd. De wereldbevolking blijft groeien en al deze mensen hebben schoon drinkwater nodig. Jaarlijks trekken steeds meer mensen naar de steden in vruchtbare en veelzijdige gebieden zoals aan de monding van een rivier; delta steden. Als grond niet duurzaam gebruikt wordt dan verslechtert de natuur zodanig dat er binnen een korte periode niet meer geleefd kan worden. Denk aan overstromingen doordat de grond zakt, of door vele malen minder oogst door verzilting van het grondwater. De bevoorrading van delta steden is dus ook van belang voor een prettig leefklimaat. Kortom, water speelt een grote rol op heel veel gebieden.

Studiekeuze watersector
Het Wereld Water College is gericht op leerlingen die nog een studie moeten kiezen, om hen te enthousiasmeren voor de watersector. 1000 Bovenbouw leerlingen van alle niveaus van het voortgezet onderwijs komen op 12 oktober naar Wageningen om de veelzijdigheid van onze sector te leren kennen. Voor bedrijven is dit de gelegenheid de leerlingen uit te dagen te kiezen voor een vak in de watersector, en zo te werken aan de toekomst van hun bedrijf.

Programma in Wageningen
Op Wageningen Campus zullen er allerlei activiteiten zijn met een brede verscheidenheid aan onderwerpen binnen de watersector. Een waterquiz, een interactief waterspel, het bouwen van solarbootjes, het opspuiten van een tulpeneiland, het ontwerpen van een weerstation, debatteren over regelgeving in Europa. Het programma bestaat uit een gastles op school (voor of na het Wereld Water College), een excursie op locatie op 12 oktober en deelname aan de WaterXperiences. Het college kan vergeleken worden met een markthal waar bedrijven hun specialiteiten laten zien aan toekomstige  waterambassadeurs.

Dit jaar is de ‘markthal’ een grote tent midden op de campus van Wageningen University & Research. Klik hier voor het programma in Wageningen.

 

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by