Column Hermonde

Magazines | Vallei Business nummer 1 2018

Invloed

en betrokkenheid

Je irriteren aan anderen op je werk is voor iedereen vast een herkenbaar fenomeen.

Mopperen over de incompetenties van een ander, lijkt soms zo lekker. Opluchtend mis-schien. Maar zolang het bij mopperen blijft, is het helaas toch verloren energie.

Pro actief

Stephen Covey schreef een prachtig boek: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Hierin schrijft hij onder andere over de Cirkel van invloed en betrokken-heid. Als je bij de koffieautomaat met een collega klaagt over een andere collega, die altijd te laat op afspraken komt, zit je in jouw cirkel van betrokkenheid. Door er met je collega over te roddelen gebeurt er

weinig aan de situatie. Je gaat naar jouw cirkel van invloed wanneer je jouw collega er ook daadwerkelijk op aanspreekt. Dan vertoon je pro-actief gedrag.

Verantwoordelijkheid nemen en je vooral richten op zaken waar je daadwerkelijk invloed op kunt uitoefenen maakt je werk (en leven!) zo veel mooier, succesvoller en energieker. Het lijkt zo gemakkelijk gezegd, maar de realiteit is vaak anders.

Persoonlijk leiderschap

Binnenkort starten we weer onze training Persoonlijk Leiderschap. Hier besteden we ook uitgebreid aandacht aan het funda-ment dat Covey heeft gelegd. Een boek dat  al op veel levens grote impact had, kan

dan ook niet ontbreken als het over per-soonlijk leiderschap gaat. In onze impact-volle training komen naast Covey nog vele andere interessante theorieën, modellen en zienswijzen aan bod.  Samen met de deel-nemers ervaren we vele invalshoeken en zorgen we ervoor dat je de bewustwording en tools krijgt die nodig zijn om je werk nog positiever te maken.

Cindy Hermans

Hermonde

www.hermonde.nl

Hermonde | column

Laatst stelden we op social media de volgende vraag: Waar zit in jouw werk het meeste energieverlies?

Zijn dat telefoontjes en mailtjes die tussendoor komen, irritaties over collegas en leidinggevenden,

privé problemen of iets anders. Ongeveer 65% van de deelnemers gaf aan dat er veel energie verloren gaat aan irri-taties over collegas en leidinggevenden.

Cindy Hermans - Hermonde

delen:

Vallei Business nummer 1 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by