Column Oxonia Autolease

Magazines | Vallei Business nummer 1 2018

Mobiele bedrijfshuisvesting

Mijn kennis over bakstenen en bedrijfsinrichting reikt niet heel ver. Maar bedrijfshuisvesting is wel een thema dat dicht tegen onze werkzaamheden aan schuurt. Elk bedrijf heeft ergens een hoofdkantoor en haar medewerkers dienen daar regelmatig aanwezig te zijn. Sommige elke dag, anderen juist het liefst zo min mogelijk. De mobiliteit van zakelijk en woon-werk verkeer, dat is wat ons interesseert!

Het beeld van de druk bellende account-manager kennen we allemaal. Onderweg van prospect naar klant legt hij in zijn auto de gemaakte afspraken vast. In zijn auto liggen de klantendossiers op de passagiersstoel, de bedrijfsbrochures op de achterbank en ligt de bagageruimte vol

met monsters en relatiegeschenken. Zijn bedrijfshuisvesting is zijn zakelijke auto.

Nog een herkenbaar beeld, de bouw- en installatiebusjes. Deze bedrijfsautos vervoeren niet alleen het personeel en de materialen van en naar de werklocatie. Tegenwoordig kunnen deze autos als vol-waardige werkplaats zijn ingericht. Dat is helemaal van nu, werken waar en wanneer je wilt.

Mobiele werkplek

Waar aan vaste werkplekken allerlei eisen worden gesteld, wordt bij de mobiele werkplek nauwelijks verder gekeken dan naar de kilometer kostprijs en de uitstra-ling. Eigenlijk is het raar dat de werkgever haar keuze niet bepaald op meervoudig te verstellen stoelen en bewegingsruimte. Of

dat alleen de auto met de hoogste veilig-heidsscore ingezet wordt.

De keuze van de mobiele werkplek blijft een afweging tussen emotie en ratio. Wat is de mooiste auto, welk merk ondersteunt ons (bedrijfs)imago? En andere kant, wat zijn de gebruikskosten, kunnen we met deze auto eigenlijk wel bij elke klant op bezoek komen en wat is de bijtelling voor privégebruik?

Balans

Het is niet eenvoudig om tussen de emotionele argumenten en rationele autospecificaties de juiste balans te vinden. Onafhankelijk deskundig advies is nood-zakelijk om een juiste keuze voor optimale mobiele bedrijfshuisvesting te maken.

Huib van Loon, Oxonia autolease, advies & contractbeheer

oxonia | column

delen:

Vallei Business nummer 1 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by