Loopbaancoach4u levert toegevoegde waarde

Magazines | Vallei Business nummer 4 2018

loopbaancoach4u | coaching

Loopbaancoach4u

Levert toegevoegde waarde

Ton Put van Loopbaancoach4u biedt een uniek traject aan voor outplacement. Hiervoor werkt hij samen met verschillende specialisten, die allemaal streven naar een goed resultaat: een mooie baan voor de ontslagen werknemer.

Tekst: Marlies Dinjens

Na ontslag gaan sommige werknemers echt door een rouwproces. Ze treuren om het ver-lies van hun baan en de zekerheden die weg-vallen, zegt Ton Put van Loopbaancoach4u uit Ede. En dat geldt niet alleen voor werk-nemers die zijn ontslagen, maar ook voor mensen die zelf die keuze hebben gemaakt. Ze hebben een flinke som geld gekregen, maar merken bijvoorbeeld dat ze het hard nodig zullen hebben voor omscholing. Dan heb je twee keuzes: gefrustreerd thuis zitten of met het verleden afrekenen en kijken naar toekomstperspectief.

OutplacementtrajectenTon Put start binnenkort met outplacementtrajecten met zijn bedrijf Loopbaancoach4u. En hij werkt samen met verschillende onafhankelijke specialisten om dat proces goed te laten verlopen. Zelf ben ik niet gespecialiseerd in die psychologische begeleiding, daarom werk ik met verschillende soorten mental coaches samen. Als gediplomeerd coach van Loopbaancoach4u werkt Put met hen samen om een goed en veilig traject aan te bieden naar nieuw werk. Werkgevers hebben bijvoorbeeld slechts één contactpersoon gedurende het gehele traject. Korte lijnen en oplossingsgericht zijn, dat is Loopbaancoach4u. Plaatsingsgarantie is er

niet, maar wel de toezegging dat het belang van werkgever én werknemer zo optimaal mogelijk wordt behartigd. Kostenplaatjes zijn erg duidelijk: vooraf krijgen bedrijven een duidelijke maatwerkofferte.

Bedrijfsculturen

Put deed zijn ervaring als loopbaancoach op en gaat zich daarnaast nu meer richten op outplacement en dan met name op de business to business-markt. Hij werkt sinds 1990 in het bedrijfsleven, voor mkbers tot en met multinationals. Geografisch zwaartepunt ligt in de provincies Gelderland, Utrecht en Overijssel. Zijn kennis van diverse bedrijfs-culturen is hierdoor groot. Deze overstap naar outplacement heb ik bewust gemaakt. Bij loopbaanbegeleiding geef ik werknemers adviezen, maar vervolgens zie ik lang niet altijd wat daarmee gebeurt. Bij outplacement kan ik het hele traject volgen en zien waar mensen terechtkomen.

Mentale coach

De eerste stap in het traject is dus kijken in hoeverre de cliënt advies of behandeling nodig heeft van een mentale coach, om oude blokkades of frustraties over oude werksitu-aties te kunnen verwerken. Daarnaast werkt Put samen met een recruiter. Deze recruiter is aangesloten bij een landelijk netwerk,

waardoor deze naast regionaal ook landelijk zoekt naar nieuw werk. In de regel betaalt het bedrijf dat het nieuwe personeelslid aan-neemt de recruiter. Door een eventuele pitch van mij als loopbaancoach richting de recrui-ter heeft de coachee een voorspoedigere start naar de nieuwe baan. Kennis van de toegevoegde waarde van de coachee is voor de sollicitaties richting potentiële werkgevers essentieel, zegt Put. Uiteraard worden sollicitatievaardigheden meegenomen in het traject van werk naar werk. De drie speci-alisten hebben als zelfstandig ondernemer allemaal een enorme drive om de werknemer goed te helpen. Put blijft altijd het centrale aanspreekpunt.

DuikinstructeurNaast zijn werk als loopbaancoach en outplacementspecialist is Put ook duikinstructeur. Die laatste ervaring leverde hem veel elementaire kennis op, die hij gebruikt in zijn andere werkzaamheden. Ik kan hierdoor met veel mensen levelen, hoog- en laagopgeleiden. Ik heb een enorme drive om mensen te helpen en ben daarin erg perfectionistisch. Ik geef ze verantwoordelijkheidsgevoel naar zichzelf en anderen. Bij duiken is dat ook heel belangrijk: controleer je de spullen in het begin niet dan kan er later iets misgaan. Ik ga nooit voor een zesje, maar altijd voor een negen.

Put denkt overigens ook graag mee om de duurzame inzetbaarheidseisen voor de werk-gevers te behalen. Zinvol perspectief voor werkgevers en werknemers is de core.

Ik ga nooit voor een zesje, maar altijd voor een negen, aldus Ton Put.

www.loopbaancoach4u.nl

delen:

Vallei Business nummer 4 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by