Column Oxonia

Magazines | Vallei Business nummer 4 2018

110

automotive | autoglans

Dienstenpakket AutoGlans loopt uiteen van car cleaning tot smart repair

Schoner dan nieuw

In de zakelijke wereld draagt de auto in belangrijke mate bij aan de representatie. AutoGlans biedt een breed dienstenpakken om hem uiterlijk in topconditie te brengen en te houden, van hoogwaardig poetsen (detailen) en polijsten tot lakverzegeling, spot repair, uitdeuken zonder spuiten en interieurherstel. Niet alleen interessant wanneer je netjes wilt komen voorrijden, maar ook wanneer je de auto inlevert bij de leasemaatschappij.

Tekst: Aart van der Haagen

Fotografie: AutoGlans

AutoGlans vormt met drie vestigingen - in Tiel, Veenendaal en Barneveld - en dertig

medewerkers één van Nederlands grootste specialisten op het gebied van cosmetische autoverzorging, waarbij het in showrooms-taat brengen van personen- en bedrijfswa-gens voor dealerbedrijven het leeuwendeel van de werkzaamheden bepaalt. We bedie-nen echter ook de rest van de zakelijke markt, bijvoorbeeld met wagenparkonderhoud, zegt directeur Bart van Kleef. Dan wassen we periodiek de voertuigen van de klant op locatie, volgens een vast schema, waarbij we ze één keer per jaar polijsten en in de wax zetten. Dat laatste doen we ook voor individuele autos, desgewenst in combinatie met een lakverzegeling, die een zeer diepe glans genereert en het wassen veel makke-

lijker maakt. Op de glasscoating geven we zelfs levenslange garantie. Voor berijders van leasewagens biedt Autoglans ook inte-ressante mogelijkheden op het gebied van smart repair: licht schadeherstel tegen zeer aantrekkelijke kosten, zoals spot repair en uitdeuken zonder spuiten. Ook gaatjes in de bekleding weten we veelal goed te repareren. Wanneer je je bij ons meldt voordat de lease-maatschappij of de dealer de auto aan het eind van het contract inneemt en controleert op schades, zorgen wij voor een piekfijn her-stel en kun je tot duizenden euros aan kosten uitsparen. Iets om over na te denken.

www.autoglans.nl

111

Een huishoudboekje

Van levensbelangEen goed beeld van de maandelijkse inkomsten en uitgaven is voor elk huishouden en elke onderneming van levensbelang. Leef je op te grote voet, dan duurt dat leven niet lang en zul je met een financieel tekort geconfronteerd worden. Om dit in te lopen zijn extra besparingen noodzakelijk, maar omdat het overzicht ontbreekt is niet zichtbaar waar bespaard kan worden.

KostenpostVoor veel bedrijven geldt dat de zake-lijke mobiliteit een top 3 kostenpost is. Mobiliteitskosten zijn onlosmakelijk verbonden aan het realiseren van omzet, want producten en diensten moeten op

locatie worden verkocht en verleend. De autokosten worden door een groot aantal externe factoren beïnvloed; zitten de klanten dichtbij geconcentreerd of juist landelijk verspreid, gaan de medewerkers zorgvuldig met de auto om en wat is eigenlijk hun werkelijke brandstofverbruik en tankgedrag? Deze directe kosten kun-nen allemaal netjes in het huishoudboekje genoteerd worden.

Indirecte kostenVeel lastiger is het om de indirecte kosten die aan mobiliteit gerelateerd zijn te regis-teren. En die indirecte kosten lopen snel op; wat zijn de werkelijke kosten als een medewerker zijn auto voor onderhoud weg moet brengen? Hoeveel productieve

uren verliest het bedrijf aan controle, administratie, beheer en het beantwoor-den van interne vragen? Het is veel moei-lijker om deze indirecte kosten zichtbaar te maken. Dit wordt daarom niet goed vast gelegd en geen aandacht gegeven. Dat is heel jammer, want in de praktijk blijkt juist dat op deze zaken enorme besparingen te realiseren zijn.

Begin vandaag nog om jouw auto-huis-houdboekje op orde te brengen. Het zal je laten zien hoe je de winst van jouw bedrijf snel en eenvoudig kan verhogen.

Huib van LoonOxonia autolease, advies & contractbeheerwww.oxonia.nl

Voor de jongere lezer;een huishoudboekje is een schriftje waarin je jouw inkomsten en uitgaven bijhoudt. Met als doel een duidelijk overzicht van jouw financiële stand van zaken. In deze tijd van alle online apps en in de cloud werken klinkt dat natuurlijk super oubollig, maar het principe is nog steeds van deze tijd.

oxonia | column

delen:

Vallei Business nummer 4 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by