Samenwerken in FoodVallety is winst voor iedereen

Magazines | Vallei Business nr 3 2012

Samenwerken in FoodValley is winst voor iedereen

FoodValley is een sterke regio. Dat merk je vooral in tijden als de huidige, waarin we te maken hebben met een guur economisch klimaat. Natuurlijk, crisis en recessie gaan niet onopgemerkt aan ons voorbij. Maar als regio lukt het ons toch om het hoofd boven water te houden. Dat komt omdat we onze sterke punten goed weten uit te buiten. Onze centrale ligging en onze goede bereikbaarheid. Onze gemotiveerde en hardwerkende beroepsbevolking. Onze schitterende leefomgeving, met de Veluwe als achtertuin. Onze uitstekende kennisinfrastructuur, met de Wageningen UR, de onderzoeksinstellingen, de Christelijke Hogeschool Ede. Dat trekt kennisintensieve bedrijven en die trekken weer andere bedrijven aan.

Maar om daar het volle profijt van te trekken moeten we wel samenwerken. Een mooi voorbeeld van die samenwerking is de kennisas Ede-Wageningen. Waarbij we in Ede werken aan een hoogwaardige kenniscampus die aansluit op de campus in Wageningen. Waardoor we studenten op alle niveaus een kans bieden om in onze regio een hoogwaardige opleiding te volgen. De ervaring leert dat een flink deel van die studenten ook na het beëindigen van hun studie een bijdrage gaat leveren aan de verder (economische) ontwikkeling van onze regio.

Maar ook op andere gebieden werken we graag samen. Het ontwikkelen van bedrijventerreinen, landbouw, natuur, wonen: in de FoodValley regio is het geheel vaak meer dat de som der delen. Dat lukt natuurlijk alleen als alle gemeenten hun sterke punten inzetten. In Ede is dat bijvoorbeeld ruimte: ruimte om te ondernemen, ruimte om te wonen en ruimte om te recreëren. Groen, gezond en actief.

Daarbij moeten we elkaar successen gunnen. Natuurlijk ben ik als wethouder economische zaken en lid van het bestuur Regio FoodValley blij als een bedrijf zich in Ede vestigt. Maar als een bedrijf kiest voor één van de andere gemeenten in FoodValley regio, dan doet mij dat ook veel genoegen. Want de werkgelegenheid en de kennis blijven wel in onze regio. En natuurlijk hoop ik dat veel toeristen hun vakantie in Ede komen doorbrengen. Maar ik realiseer me ook heel goed dat mensen kiezen voor de Veluwe, en niet voor één van de Veluwe gemeenten.

Ik zie een prachtige toekomst voor onze regio.

Ede is er klaar voor.

Wethouder Kremers:

gemeente ede

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by