Schuiteman Accountants: Internationaal ondernemen

Magazines | Vallei Business nr 4 2012

Internationaal ondernemen

“Internationaal ondernemen is een mooi en groot avontuur”, begint Gert de Fluiter. “Goed advies is de eerste stap voordat een ondernemer daadwerkelijk de grens over kan gaan. Er zijn veel valkuilen waar je rekening mee moet houden zowel qua regelgeving en belastingen, maar ook de cultuur en de manier waarop men tegen zaken doen aankijkt, is compleet anders dan hier in Nederland.”

Wie de grens over gaat met zijn of haar onderneming loopt tegen een aantal zaken aan die van belang zijn om het avontuur succesvol te laten zijn. “Je hebt natuurlijk opeens te maken met regels en wetgeving over im- of export. Daarnaast is het belangrijk om goed naar de belastingwetgeving te laten kijken. Soms is het voordeliger om een juridische entiteit in het land zelf op te richten, maar het kan soms ook beter zijn om het vanuit Nederland te regelen. Alles heeft haken en ogen. Tot slot is de bedrijfscultuur heel anders in het buitenland, daar moet je van op de hoogte zijn anders wordt het bij voorbaat niets.”

Om ondernemers met buitenlandaspiraties goed bij te staan met advies, is

Schuiteman Accountants aangesloten bij de INAA groep. Dit internationale netwerk van accountants werkt wereldwijd samen om ondernemers te helpen. “We houden elkaar op de hoogte van actuele zaken en ontmoeten elkaar twee keer per jaar. Het belangrijkste is dat we elkaar bijstaan en helpen met ondernemers die internationaal zaken willen gaan doen. Dankzij dit netwerk hebben we altijd goede adviseurs ter plaatse die ons en

de ondernemer kunnen adviseren en op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving ter plaatse.”

Internationaal zaken doen is complex en kent veel valkuilen, maar dat is volgens Gert de Fluiter geen reden om er niet aan te beginnen. “Nee, het is juist een avontuur en met de juiste adviseurs is er een grote kans op succes. Wij hebben de kennis, de expertise en het netwerk in huis om de ondernemer bij te staan en de eerste stappen te laten zetten.”

Internationaal ondernemen staat bij veel bedrijven hoog op de agenda. Wie er nog niet mee bezig is, heeft plannen om eens de grens over te kijken. De drempel is vaak hoog omdat er veel is waar de ondernemer aan moet denken. Gert de Fluiter is bij Schuiteman Accountants & Adviseurs specialist op het gebied van internationaal ondernemen en voorziet ondernemers graag van advies.

Tips voor internationaal ondernemen van Gert de Fluiter:

• “Laat je niet afschrikken door complexe regelgeving of een andere cultuur. Er liggen veel kansen in het buitenland en die moet je pakken.”

• “Goed advies is heel belangrijk, laat je duidelijk informeren door iemand die er echt verstand van heeft.”

• “Onderschat het verschil in cultuur niet, in ieder land heeft men zijn eigen regels als het gaat om zakendoen.”

special reclame

en communicatie

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by