BKV: Ondernemen is verbinden

Magazines | Vallei Business nr 5 2012

Ondernemen is verbinden

Betrokken

De leden van Bedrijvenkring Veenendaal kunnen rekenen op een betrokken en slagvaardig bestuur dat zich actief inzet voor Ondernemend Veenendaal. Voorzitter Koos Rodenburg: “Onze missie is om met elkaar te bouwen aan een gezond ondernemersklimaat om zo meer business te realiseren voor ondernemers in Veenendaal. Verbinden is hierbij het sleutelwoord. Wij verbinden politiek, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar en creëren zo een omgeving waarin ondernemers betere resultaten kunnen bereiken.”

Succesvolle

samenwerkingen

Als belangenbehartiger van het bedrijfsleven werkt Bedrijvenkring Veenendaal intensief samen met de gemeente, de Kamer van Koophandel, andere bedrijvenverenigingen in de FoodValley en VNO-NCW. Deze samenwerking leverde al diverse concrete, succesvolle initiatieven op. Zo is er het Ondernemersfonds waar alle ondernemers op de verschillende bedrijventerreinen van profiteren. Dankzij dit fonds is er collectieve beveiliging en ligt er binnenkort overal glasvezel. Daarnaast kunnen ondernemers die zich aansluiten bij de coöperatieve vereniging van het bedrijventerrein meebeslissen over de besteding van het geld in het Ondernemersfonds. Inmiddels is al 65% van de ondernemers vrijwillig lid van deze verenigingen.

Een ander initiatief is de Taskforce Economie. Hierin werkt Bedrijvenkring Veenendaal nauw samen met de gemeente Veenendaal. Koos Rodenburg: “Het geheim achter de Taskforce Economie is het samen aanbrengen van focus. We kunnen niet alles tegelijk even goed doen, daarom is het van belang dat we duidelijke keuzes durven te maken. Alleen dan bereik je optimaal resultaat. Binnen de Taskforce Economie zijn daarom diverse werkgroepen actief met elk een eigen focus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan arbeidsmarkt, onderwijs, FoodValley en ICT. Dankzij de diepgaande inhoudelijke dialoog in de werkgroepen worden mooie concrete resultaten bereikt voor de ondernemers in Veenendaal.”

Veenendaal ICT-centrum

Nog een voorbeeld van het aanbrengen van focus is de profilering van Veenendaal als ICT-centrum in de FoodValley. Binnen de FoodValley regio heeft

elke gemeente een eigen profiel. Vice-

voorzitter van Bedrijvenkring Veenendaal Wim Werkman: “In Veenendaal zitten ruim 300 ICT-bedrijven waaronder een aantal landelijk toonaangevende spelers zoals Info Support, Cegeka, Detron,

Tricode en Mprise. Gezamenlijk is deze sector verantwoordelijk voor bijna 8% van de arbeidsplaatsen in Veenendaal. De keuze voor de profilering van Veenendaal als ICT-centrum van de FoodValley is dan ook een logische stap.”

Wat betekent deze positioneringskeuze voor Bedrijvenkring Veenendaal? Wim Werkman: “De informatie- en communicatietechnologie is de motor voor innovaties en verdere economische ontwikkelingen. Daarom willen wij ons samen met de gemeente hard maken om vorm te geven aan dit profiel. ICT wordt dus de eerste sector waarbij we aan de slag gaan met verdere verbinding en verdieping met alle stakeholders. De ervaringen in dit proces gebruiken we in een later stadium graag ook voor de andere sectoren.”

Concrete activiteiten

Bedrijvenkring Veenendaal geeft concreet vorm aan verbinding en verdieping binnen de ICT-sector met diverse activiteiten. Wim Werkman: “Wij willen graag mensen bij elkaar brengen en verbinden. Daarom organiseren wij diverse activiteiten die zijn gericht op zowel kennis-

maken als kennisdelen. Zo is er elk kwartaal een ICT-borrel in Café-Brasserie Zeldzaam. In een informele sfeer ontmoeten elke keer ongeveer 75 ICT'ers hun collega’s. Dit leidt regelmatig tot inspirerende gesprekken en samenwerkingen. Daarnaast onderzoeken we of er draagvlak is voor een fysiek ICT-centrum, bij voorkeur aan de A12. Hier kunnen kleinere ICT-bedrijven hun krachten bundelen door met collega’s onder één dak te werken. Tegelijkertijd is het een prachtige locatie voor opleidingsmogelijkheden. Uiteraard is de Bedrijvenkring Veenendaal ook betrokken bij de oprichting van Stichting ICT Valley.

Wist u overigens dat tijdens het Business Event Veenendaal op 19 november ook de ICT Award wordt uitgereikt?”

ICT-seminar

Op 29 november organiseert Bedrijvenkring Veenendaal in samenwerking met de Kamer van Koophandel, de gemeente Veenendaal en de Wageningen UR een ICT-seminar over foodinnovaties en de cruciale rol van ICT daarbij. Wim Werkman: “Het doel van dit seminar is de lokale en regionale ICT-specialisten in contact te brengen met de onderzoekers van de Wageningen UR, zodat deze partijen businesspartners worden. Zo geven we heel concreet invulling aan de positionering van Veenendaal als ICT-centrum in de FoodValley.”

Handel, industrie en dienstverlening

Leden van Bedrijvenkring Veenendaal komen uit de handel, industrie en dienstverlening. Zij ontmoeten elkaar tijdens de lunchbijeenkomsten met interessante, toonaangevende sprekers, het bedrijfs-

bezoek of de haringparty. Ondernemers die overwegen lid te worden kunnen

vrijblijvend een keer kennismaken door  

zich aan te melden via de website

www.bkveenendaal.nl.

De kern van ondernemerschap is verbinden. Dat doet Bedrijvenkring Veenendaal. Het bruisende ondernemersnetwerk behartigt bevlogen en vol enthousiasme de belangen van ondernemers binnen de gemeente Veenendaal en FoodValley. Bedrijvenkring Veenendaal groeide de laatste twee jaar door naar bijna 300 leden en deze groei zet door. Het beleid van het bestuur is erop gericht om deze groei ook de komende jaren optimaal te faciliteren.

Samen beter zichtbaar

Frans Pas, commercieel manager van Info Support: “Door het podium, dat de gemeente Veenendaal en de Bedrijvenkring Veenendaal creëren, wordt de ICT-sector in Veenendaal meer zichtbaar.”

Koos Rodenburg(l.) en Wim Werkman. Voorzitter resp. Vicevoorzitter Bedrijvenkring Veenendaal. Beiden zijn tevens bestuurder van de Federatie Ondernemersverenigingen Valleiregio.

Samen sta je sterk

Beb van Doorn, directeur Docomar: “Wij vinden het belangrijk om lid te zijn van de Bedrijvenkring Veenendaal omdat je samen sterker staat. Er zijn een aantal issues die je nu eenmaal niet als individueel bedrijf kunt oplossen. De verwachting is dat het over een aantal jaar heel moeilijk is om aan goed geschoold technisch personeel te komen. Wij vinden het daarom heel belangrijk dat er aandacht is voor kwalitatief, passend onderwijs in deze regio.”

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by