Klassiek langs de Rijn

Magazines | Vallei Business nr 5 2012

De prestatiedoorbraak

Haal het beste uit je team, begin bij jezelf

Slechts 20 procent van de Nederlanders levert de best mogelijke prestatie op het werk. Met deze schokkende constatering begint de flaptekst van dit enorm nuttige boekje. Het staat ook vol met opmerkingen, waarvan we er twee noemen: ‘Medewerkers weten vaak precies waar de knelpunten zitten én wat de beste oplossing is. Maar we benutten die kennis onvoldoende.’ De tweede: ‘Managers kunnen bevlogenheid en flow niet afdwingen, maar ze kunnen wel de optimale omstandigheden ervoor creëren.’

Het boek is een mix van wetenschappelijke informatie over leidinggeven en gedragspsychologie, en van zeer concrete informatie en tips over probleemoplossingen. Bovendien geven de vele (gefingeerde) praktijkvoorbeelden een goede achtergrond voor die theorie. Dus naast de probleemsignalering ook oplossingen – zoals elke manager dat graag ziet. Situaties zoals elke manager die wel meemaakt, herkenbare reacties en gedragingen van medewerkers, het boek staat er bol van. Een must voor elke manager!

Titel: De prestatiedoorbraak Auteur: Paul van Schaik

Omvang: 160 pagina’s, hardcover ISBN: 978-90-8965-118-1

Prijs: € 24,95

Uitgever: Van Duuren Media bv, www.vanduurenmanagement.nl

Mc Succes

De McMethode onthuld!

Ook al ben je geen voorstander van fastfood, je hebt vast wel eens van McDonald’s gehoord. Elke grotere stad, overal ter wereld, heeft een of meerdere vestigingen. Wat is het succes achter deze organisatie? Auteur Ubel Zuiderveld maakte er een studie van, en in maar liefst 13 hoofdstukken ontleedt hij de geheimen achter het bedrijf dat al 60 jaar een constante groei doormaakt – zelfs in crisistijd. Mc Succes verklaart waarom het bedrijf dit kan realiseren. Een van de meest opmerkelijke uitspraken in het bijzonder leesbare boekje is: “We hire the smile. We nemen een glimlach aan. We willen een team met een positieve levenshouding en benadering.” Die positieve benadering moet natuurlijk ook van de werkgever komen, en McDonald’s blijkt daar erg goed in te slagen. Wilt u als ondernemer ook zo succesvol zijn? Achterin het boekje staat de ‘Mc Succes Navigator’. In 100 zogeheten viapunten kunt u de weg vinden naar succes.

Titel: Mc Succes Auteur: Ubel Zuiderveld

Omvang: 194 pagina’s, gebonden ISBN: 978-90-814742-3-8

Prijs: € 19,50 Uitgever: UZ Media, www.uzmedia.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by