De Flex BV, goedkoper en eenvoudiger?

Magazines | Vallei Business nr 5 2012

De Flex BV, goedkoper en eenvoudiger?

Nu sinds 1 oktober jongstleden de nieuwe wetgeving is ingegaan, blijken er veel misverstanden te bestaan. Zo zou een notaris niet meer nodig zijn voor het oprichten van een BV. Een hardnekkig misverstand!

Goedkoper? Jazeker, een eenvoudige personal holding is zeker goedkoper dan voorheen, immers er hoeft geen 18000 euro meer gestort te worden, waardoor de bank geen bankverklaring meer hoeft af te geven. Minder werk dus, waardoor het proces sneller en dus goedkoper kan. In het verleden is de verklaring van geen bezwaar van het Ministerie van Veiligheid en Justitie al afgeschaft, zodat er nu weinig belemmeringen meer zijn voor het oprichten van een BV. Oprichten van een simpele BV is dus eenvoudig geworden.

Echter, doordat de BV nu flexibeler kan worden ingericht, zullen de statuten – bij meerdere aandeelhouders - zeker niet eenvoudiger worden, maar zal de notaris als adviseur maatwerk afleveren waardoor in deze situatie de statuten “taylor made” worden. Veel aandeelhoudersafspraken kunnen nu in de statuten worden verwerkt.

De notaris zal u daarnaast adviseren omtrent het opstellen van een aandeelhoudersovereenkomst en managementovereenkomsten en hij zal uw privésituatie – mede gezien de risico’s van bestuursaansprakelijkheid – juridisch kunnen bekijken. De notaris dus als manager van uw ondernemersrisico’s.

Voor vragen, bel ons gerust! We hebben kantoren in Ede, Bennekom, Lunteren en Wageningen.

www.vpvanotarissen.nl/flex-bv

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by