Testverslagen

Magazines | Vallei Business nr 5 2012

Peugeot Partner

Dealer: van hunnik

Huib van Loon: “Een keurige en vlotte auto met een modern design voor zowel de

binnen- als buitenkant. Prima prijs voor

zo’n auto met drie zitplaatsen. Heel scherp.”

Jordan van Burken: “Hij heeft een stabiele wegligging en een standaard interieur en heeft een nette uitstraling. Hij rijdt en reageert vlot en stevig. Een mooie prijs voor deze luxe uitvoering met veel comfort. Ik zou hem aanraden als een gebruiksvriendelijke, representatieve bedrijfswagen die goed hanteerbaar is.”

Raymond Schuurman: “Hij rijdt lekker en ligt stabiel op de weg. Hij zit lekker en heeft de mogelijkheid om er met drie personen in te zitten. Een goede prijs voor deze kwaliteit met extra opties. Deze auto is geschikt voor grote en kleinere mensen, met standaard airco. Misschien is de standaarduitvoering wat kaal, maar er zijn extra’s mogelijk.”

Bedrijfswagentestdag

Specificaties

Merk: Peugeot

Model: Partner

Type: XT 90 e-HDi

Transmissie: Handgeschakeld-5

Cilinderinhoud: 1.6

Vermogen: 66kW/90pk

Koppel: 215Nm/1.750min-1

Verbruik: 4,9l/100km

Acceleratie: 0 - 100km/u in 12,8 sec

Topsnelheid: 162 km/u

Uitrusting: XT-uitvoering, airco, Connect Sound, bijrijdersbank, KingPing-imperiaal

Verkoopprijs: € 15.345,- excl. Btw

Leaseprijs : € 428,35,-

Vanaf Prijs: va. € 10.895,- excl. Btw

Informatie: www.vanhunnikautogroep.nl

Citroën Jumper

Peter Lens: “Het is een nette auto om te zien, heel netjes afgewerkt. Er is minder comfort dan ik graag zou hebben, maar het is een goede auto voor een nette prijs. Voor mijn werk is hij te groot, maar ik zou hem wel aanraden voor een aannemer of installateur.”

Robert van As: “Hij is erg groot en heeft voldoende vermogen. Voor mij veel te groot, maar een prima prijs voor deze bedrijfsauto. Hij voelt voor mij een beetje nerveus.”

Sander van der Burg: “Het is een grote auto en dat is voor mij wel wennen. De afwerking is goed en de prijskwaliteit is gunstig voor deze auto. Hij is niet duur en heel groot.“

Bedrijfswagentestdag

Specificaties

Merk: Citroën

Model : Jumper

Type: 335 L2H2 3.0 HDi

Transmissie: Handgeschakeld-6

Cilinderinhoud: 3.0

Vermogen: 107kW/145pk

Koppel: 350Nm/1.750min-1

Verbruik: 7,5l/100km

Topsnelheid: 160 km/u

Uitrusting: Bumpers in kleur, Airco, navigatie, cruisecontrol, trekhaak, laadruimte-afwerking

Verkoopprijs € 29.964,- excl. Btw

Leaseprijs: € 721,15,-

Vanafprijs: € 18.245,- excl. Btw

Informatie: wwww.vanhunnikautogroep.nl

Volkswagen Caddy

Dealer: vag

Peter Lens: “Een auto die zeer degelijk is en een goed rijcomfort heeft, de afwerking is ook prima. Hij is prijzig en voor ons gebruik te klein. Het is een goede auto voor werk in de omgeving.”

Jordan van Burken: “Hij heeft een mooie afwerking en is erg overzichtelijk. Het rijgedrag is comfortabel en geeft het autogevoel. Voor de prijs zit er ook het een en ander op. Het is een goede auto en gebruiksvriendelijk. Ik zie geen reden om hem niet aan te schaffen.”

Berend van Berkel: “Het is een degelijke auto waarbij alles af is. Je krijgt een complete auto voor het geld wat je betaald. Als je van luxe en degelijk rijden houdt, moet je deze proberen.”

Huib van Loon: “Een goede eerste indruk. Het is een solide auto en door aardgas als brandstof te gebruiken, klinkt en rijdt hij als een gewone personenauto. De prijs en kwaliteit zijn goed in balans, maar ik zou een extra optiepakket kiezen. Hij is duurzaam en dat past in het MVO plaatje. Jammer dat er geen zesde versnelling in zit.”

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Caddy

Type: 2.0 Ecofuel

Transmissie: 5 versnellingen, hand geschakeld

Cilinderinhoud: 1984 cc

Vermogen: 80 Kw

Koppel: 160 nm bij 3500

Verbruik: 1 op 11,5

Acceleratie: (0 tot 100km/u) 13,5 s

Topsnelheid: 169 km/h

Laadruimte: 3,2 m3

Verkoopprijs: e 16.320,-

Vanaf Prijs: e 12.625,-

Informatie: Vallei Auto Groep

Volkswagen

Transporter

Klaas Hoekstra: “Een zeer goede eerste indruk, hij rijdt goed en rustig. Ik kan hem zeker aanraden aan mensen die zoeken naar een goede auto tegen een goede prijs.”

Marco Hazeleger: “Mijn eerste indruk is prima, het is ook erg fijn dat er passagiers mee kunnen rijden.”

Robert van As: “Je krijgt het gevoel in een personenauto te rijden, de motor heeft een goed vermogen. Een sobere afwerking naar mijn smaak, maar wel met navigatie en een overzichtelijke cockpit. Voor de prijs is hij ruim, comfortabel en degelijk.”

Sander van der Burg: “Een prima bedrijfswagen met comfortabel rijgedrag. Ik vind hem pittig met een mooie cockpit, hij is gelijkwaardig aan een personenauto. Deze auto is absoluut een potentiele opvolger voor mijn huidige bedrijfsauto van een ander merk, zeker ook tegen de prijs.”

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Transporter

Type: 2.0 TDI

Transmissie: automaat

Cilinderinhoud: 1968 cc

Vermogen: 140 pk

Koppel: 340 Nm bij 1750

Verbruik: 1 op 13,5

Acceleratie: (0 tot 100km/u) 12,2 s

Topsnelheid: 173 km/h

Uitrusting: comfortline met diverse opties

Laadruimte: 3,9 m3

Verkoopprijs: e 29.450,-

Vanaf Prijs: e 18.100,-

Informatie: Vallei Autogroep

Mercedes Vito

Dealer: Stern auto

Marco Hazeleger: “Een heel fijne en comfortabele auto. Ik vind de prijs goed tot zeer goed voor de kwaliteit die je krijgt. Zeker aan te bevelen aan mensen die een goede bedrijfswagen nodig hebben.”

Robert van As: “Het is een comfortabele en stille auto. De automaat draagt zorg voor mooi laag toerental. Voor het instapmodel is de afwerking wat sober, maar je krijgt voor de prijs veel auto met standaard automaat. Aan te raden als je ruimte zoekt en je hebt keuze uit diverse type motoren.”

Klaas Hoekstra: “Hij rijdt zeer goed en de automaat reageert prima. Ik vind de auto redelijk geprijsd en zou het overwegen waard zijn, voor ons bedrijf is hij alleen te klein.”

Raymond Schuurman: “Hij heeft een comfortabele zit en heeft een hele nette afwerking. Hij trekt niet erg snel op. Je krijgt voor deze prijs een complete auto met luxe en comfort.”

Specificaties

Merk: Mercedes-Benz

Model: Vito

Type: 113 CDI gesloten bestelwagen

Transmissie: automaat

Cilinderinhoud: 2143 cc

Vermogen: 136 pk

Koppel: 310 Nm

Verbruik: 1 op 11

Topsnelheid: 180 km/u

Uitrusting: Airco, automaat, cruisecontrole, trekhaak, bestuurders&bijrijder comfortstoel, privacyglas, warmtewerend glas

Laadruimte: 5,7 m3

Verkoopprijs: e 25.250,-

Leaseprijs : e 530,- (full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: e 21.000,-

Informatie: www.sternauto.nl

Mercedes Sprinter

Barend van Berkel: “Hij voelt goed en degelijk aan en stuurt heel direct. De prijs is hoog, maar daar krijg je ook echt iets voor, prima dus! Als je veel ruimte nodig hebt, moet je deze zeker overwegen.”

Jordan van Burken: “Het is de grootste wagen van de dag, maar is te hanteren als een kleine auto. Hij heeft een goede zit en maakt weinig kabaal in de cabine. Voor deze auto is elke prijs het waard, zeker als je de laadruimte ziet. In een woord geweldig; iedereen rijdt er zo in weg.”

Martijn de Jonge: “Hij heeft een fantastische motor met de 7 traps automaat. Hij nodigt uit om lekker vlot te rijden en het is heerlijk om niet te hoeven schakelen. Ik vind de stoelen alleen niet comfortabel. Prima prijs voor veel ruimte en een fijn rijdende bedrijfswagen.”

Sander van der Burg: “De rijervaring is geweldig, je hebt niet door dat je in zo’n grote auto rijdt. Je hoort de motor ook bijna niet. Hij is te groot voor mijn bedrijf, maar een aanrader; veel ruimte en geweldige rijeigenschappen.”

Specificaties

Merk: Mercedes-Benz

Model: Sprinter

Type: 316 CDI gesloten Bestelwagen

Transmissie: automaat

Cilinderinhoud: 2143 cc

Vermogen: 163 pk

Koppel: 360 Nm

Verbruik: 1 op 10

Topsnelheid: 180 km/u

Uitrusting: Warmte werend glas, 7-traps automaat,

3,5 t trekhaak, airco, blue efficiency,

bestuurdersstoel comfort, spiegels verwarmd Laadruimte: 10,5 m3

Verkoopprijs: e 36.500,-

Leaseprijs : e 796,- (full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: e 36.500,-

Informatie: www.sternauto.nl

Fiat Doblo

Dealer: auto kuijer

Klaas Hoekstra: “Hij rijdt rustig en ziet er goed uit, mijn eerste indruk is goed. Voor ons is hij te klein, maar de prijs is goed voor wat je krijgt.”

Jordan van Burken: “Hij heeft een net interieur en is heel overzichtelijk. Het weggedrag is goed en hij is goed hanteerbaar met een stevige zit. De opties zijn goed met veel extra’s, een prima prijs-kwaliteitverhouding dus. Je krijgt het autogevoel en het is een mooie ruime auto voor de prijs die je betaald.”

Raymond Schuurman: “Het geteste model is zeer netjes uitgevoerd, met een comfortabel rijgedrag. Je hoort de motor alleen wel, maar positief zijn de blindehoekspiegels. Het is een degelijke prijs voor een bedrijfsauto met een goede afwerking en een comfortabele zit.”

Huib van Loon: “Een indrukwekkende vormgeving, hij is breed met een keurig interieur en zeker ruim van opzet. De motor is krachtig en de uitvoering is comfortabel, dat voor een prima prijs. De zesbak is zeker een groot voordeel.”

Specificaties

Merk: Fiat

Model: Doblo

Type: Cargo SX 1.6MJ

Transmissie: 6 Versn. Hand geschakeld

Cilinderinhoud: 1600

Vermogen: 105PK / 77KW

Koppel: 290NM / 1500 TPM

Verbruik: 1 op 19,5

Acceleratie: (0 tot 100km/u) 12,9 sec.

Topsnelheid: 168 Km/h

Uitrusting: Pack Blue & me ( spraakgestuurde Blue-tooth telefoonvoorbereiding incl. Stuurwielbediening Radio/CD MP3 en USB

aansluiting)

Laadruimte: (in m3) 3,4 tot max 4,0

Verkoopprijs: € 15.445,-

Leaseprijs : € 375,-ex per maand (full operational,

obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: € 9.995,-

Informatie: www.autokuijer.nl of

robertdruncks@autokuijer.nl

Renault Master

Dealer: bochane

Berend van Berkel: “De Master heeft een goed weggedrag en een vlotte motor. Ik vind de uitstraling niet zo mooi, maar het is zeker een vlot rijdende auto met een fijne zit.”

Martijn de Jonge: “Je krijgt een luxe gevoel in deze auto. Hij stuurt en schakelt soepel, net een personenauto. Voor de prijs die je betaalt krijg je een func-tionele en comfortabele bedrijfsauto met veel ruimte. Zeker aan te raden.”

Peter Lens: “Een lekker rijdende auto die zeer comfortabel zit. Niet mijn smaak qua uitstraling maar voor deze prijs is het een zeer prettige werkauto.”

Robert van As: “Hij rijdt fijn en rustig, de afwerking is goed. Hij schakelt soepel en is ruim. Een prima prijs-kwaliteitverhouding voor de ruimte en het comfort wat je ervoor krijgt.”

Sander van der Burg: “Een prima afwerking! Het rij- en zitcomfort is goed. De Master is een prima keuze voor de prijs die je betaalt.”

Specificaties

Merk: Renault Master

Model: Gesloten bestel

Type: Lengte 2 en hoogte 2

Transmissie: Hand geschakeld

Cilinderinhoud: 2.3 ltr

Vermogen: 125 pk.

Koppel: 310 Nm bij 1.250/1.500 tr/min

Verbruik: 7,5/8,0 ltr. / 100 km

1 op 13,3 gecombineerd verbruik

Acceleratie: (0 tot 100km/u) niet relevant

Topsnelheid: 160 km/u

Uitrusting: Pack airco, Pollenfilter, Carminat TomTom navigatie, Radio Renault met bluetooth telefoon voorbereiding, Snelheidsbegrenzer, Lat om lat betimmering laadruimte

Laadruimte: (in m3) 10,8

Verkoopprijs: e 28.885,00 excl. btw

Leaseprijs : e 719,00,- (full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw), (via www.bochanelease.nl)

Vanaf Prijs: e 20.090,00 excl. btw

Informatie: www.bochane-renault.nl

Renault Traffic

Huib van Loon: “Het is een keurige representatieve bedrijfswagen die lekker zit. Ook het interieur is netjes. De prijs is in orde voor deze auto, je krijgt veel ruimte en comfort. Ik zou hem vooral aanraden als een ruime auto met een keurig voorkomen.”

Marco Hazeleger: “Het is een prima auto, wel een beetje grote draaicirkel. De prijs-kwaliteitverhouding is goed en zo zou ik hem ook aanbevelen. Ik zie geen reden om hem niet aan te raden.”

Raymond Schuurman: “De auto rijdt lekker en zit comfortabel. De veiligheid en blinde-hoekspiegels zijn netjes afgewerkt. Prijzig maar je krijgt wel een ruime auto die lekker comfortabel zit.”

Specificaties

Merk: Renault Trafic

Model: Gesloten bestel

Type: Lengte 2 en hoogte 1

Transmissie: Hand geschakeld

Cilinderinhoud: 2.0

Vermogen: 115 pk.

Koppel: 300 Nm bij 1.500 tr/min

Verbruik: 6,9 ltr / 100 km 1 op 14,4

Gecombineerd verbruik

Acceleratie: (0 tot 100km/u) niet relevant

Topsnelheid: 160 km/u

Uitrusting: Pack Electric, Pack TomTom Live, Automatisch geregelde airconditioning, Bumper voor en achter gedeeltelijk in kleur, Parkeersensoren achter, Pollenfilter

Laadruimte: (in m3) 5,9

Verkoopprijs: 26.190,00 Excl. btw

Leaseprijs : € 660,00 (full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw), (www.bochanelease.nl)

Vanaf Prijs: € 17.590,00 Excl. btw

Informatie: www.bochane-renault.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by