Grip op de bedrijfsvoering

Magazines | Vallei Business nr 4 2013

Grip op de

bedrijfsvoering

Ondernemers staan met regelmaat voor keuzes en beslissingen die de ontwikkeling en dus de toekomst van hun onderneming kan bepalen. “Kan ik deze investering wel terugverdienen?”, “Wat gebeurt er met mijn omzet als ik personeel aanneem of juist ontsla?”, “Het pand dat ik nu huur kan ik kopen, is dat verstandig?”

Het nemen van dergelijke beslissingen wordt makkelijker als je de consequenties met cijfers kunt onderbouwen. Bij Schuiteman Accountants & Adviseurs komt de ondernemer op de kwartaalbesprekingen steeds vaker met concrete vragen. Hij wil een bewuste keuze maken.

Evert Hein Schuiteman, directeur van Schuiteman Accountants & Adviseurs: “Wij maken onder meer prognoses en tussentijdse rapportages, van globaal tot zeer gedetailleerd. Denk aan resultaatprognoses, maar ook aan prognoses voor de ontwikkeling van de liquiditeit. Deze kunnen tussentijds getoetst worden aan de werkelijke situatie. Door de cijfers van de ondernemer steeds weer bij te stellen worden de prognoses steeds realistischer. De specifieke situatie van ondernemer, binnen zijn eigen branche, wordt zo nauwkeurig vertaald in cijfers.”

“De onderlinge band tussen ons en de ondernemer verandert hierdoor ook steeds meer”, zo geeft Jan van den Brink aan. “De jaarrekening is voor veel ondernemers allang het uitgangspunt niet meer. Juist bij het verschijnen van bijvoorbeeld de tussentijdse rapportages, is tegenwoordig een uitgelezen moment om met de ondernemer om de tafel gaan. Het is een ontwikkeling die volledig past in de bedrijfscultuur van Schuiteman. Meer sturen op de toekomst dan kijken naar het verleden.”

“Maar niet alleen ondernemers zijn geïnteresseerd in dergelijke berekeningen”, aldus Barry van Dijk. “Ook de financiële sector, zoals krediet- en hypotheekverstrekkers, is zeer geïnteresseerd in deze cijfers. Over de liquiditeitsprognoses zijn zij bijzonder enthousiast. Wij merken dat dergelijke cijfers een positieve bijdrage leveren in de slagingskans bij een financieringsaanvraag.”

Schuiteman maakt gebruik van een speciaal softwarepakket. Dit is een praktisch en realistisch programma waarmee de berekeningen worden uitgevoerd. “Maar een stuk gezond verstand en kennis van de ondernemer en de branche, is onmisbaar bij het uiteindelijke advies”, zo geeft Evert Hein Schuiteman aan.

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag weten wat Schuiteman voor u kan betekenen? Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze specialisten Barry van Dijk (0342-473444) of Jan van den Brink

(0342-411200).