“Wat doet Barneveld beter?”

Magazines | Vallei Business nr 4 2013

“Wat doet

Barneveld beter?”

Vereniging Eigen Huis vroeg het zich een aantal maanden geleden hardop af. “Wat doet Barneveld beter?” De verrassende woningmarkt, de dynamiek van de Veluwse gemeente, de bedrijvigheid die hier heerst, ondanks crisis en ondanks krimp. Wethouder Gerard van den Hengel, in het college van B&W van Barneveld onder andere verantwoordelijk voor economische zaken, is duidelijk: “Barneveld is dé vestigingslocatie voor bedrijven in Midden-Nederland; Barneveld ligt centraal, is uitstekend bereikbaar en heeft tal van kwalitatieve voorzieningen. Barneveld is verrassend voor wie het niet kent en is vertrouwd voor wie zich hier korter of langer heeft gevestigd.”

Harselaar

De gemeente Barneveld breidt het bestaande bedrijventerrein Harselaar op vier locaties uit:

1. Harselaar-West-West; een nieuw bedrijventerrein in de “oksel” van de A1 en A30; 15 hectare;

2. Columbiz Park; dé nieuwe kantorenlocatie van de Vallei; strategisch gelegen aan de A1 met een uitstekende openbaar vervoersverbinding voor de deur;

3. Harselaar-Zuid; een nieuw bedrijventerrein voor industriële en volumineuze bedrijven, gelegen tussen Harselaar en Barneveld; 30 hectare;

4. Harselaar-Driehoek; een nieuw bedrijventerrein tussen de snelweg A1 en de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn; 15 hectare.

Barneveld: verrassend en vertrouwd

Barneveld bouwt aan de toekomst; de komende jaren breidt de gemeente zowel qua inwoneraantal als qua hoeveel bedrijventerreinen uit. De gemeente Barneveld (53.000 inwoners, 17.596 hectare) is wereldwijd bekend vanwege de innovatieve pluimveesector. Maar ook transport, logistiek, dienstverlening en toerisme zijn belangrijke pijlers van de Barneveldse economie. Barneveld telt ruim 5000 bedrijven met 30.000 arbeidsplaatsen. Een bedrijvige gemeente.

De komende jaren breidt de gemeente Barneveld uit. Het aantal inwoners groeit van 53.000 nu naar zo’n 65.000 in 2030. Dat is verrassend in een tijd dat elders woningbouwprojecten worden geschrapt en gemeenten besluiten om bedrijventerreinen toch niet te ontwikkelen. De gemeente Barneveld realiseert wél nieuwe locaties voor de vestiging van bedrijven; de komende jaren zo’n 75 hectare. Uitstekende (soms letterlijke A1-)locaties voor de vestiging van uw onderneming. Daarnaast ontwikkelt de gemeente nieuwe woningen (zo’n 250 per jaar) in Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek en Zwartebroek.

Briellaerd-Noord

Het nieuwe bedrijventerrein Briellaerd-Noord is de uitbreidingslocatie van het bestaande bedrijventerrein De Briellaerd. Het kenmerkt zich door een hoogwaardige en kwalitatieve uitstraling. De uitbreiding is 5 hectare groot.

Kiesjekavel.nl

De gemeente Barneveld biedt particuliere kavels en bedrijfskavels aan op de nét gelanceerde website www.kiesjekavel.nl.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de vestigingsmogelijkheden in Barneveld?

Neem dan contact op met Andries Duifhuis of Evert Morren van de gemeente Barneveld, tel. 14 0342 (netnummer niet nodig) of bouwkavels@barneveld.nl. Of kijk op www.kiesjekavel.nl.

TOPWERK is specialist in het verzorgen van trainingen voor Microsoft Office programma’s. Yvonne de Vries: “We kiezen bewust voor die trainingen, omdat daarmee het meeste rendement gehaald kan worden. In veel bedrijven bestaat 80% van de werkzaamheden uit het werken met teksten, cijfers en het presenteren daarvan. En omdat Microsoft de standaard in kantoorautomatisering is, zijn het met name de Office programma’s waarmee gewerkt wordt. Met onze trainingen kan men in korte tijd effectiever leren werken met die programma’s. Als je de materie beheerst werkt het veel prettiger!”

Yvonne de Vries leidt TOPWERK samen met Ben Wiggelo. Beiden komen uit de trainingswereld en hebben elkaar gevonden in de eigenwijze wijze waarop zij trainingen inzetten. Ben Wiggelo: “Wij zien een Microsoft Office training net zoals een sporttraining. Zo zetten we het ook in. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen. Je bepaalt wat je doel is en wat je daarvoor wilt doen. Op basis daarvan maken wij een plan voor de organisatie hoe dat doel bereikt kan worden. Wij zijn gedurende het traject de coach die er voor zorgt dat het doel ook daadwerkelijk gehaald wordt. Wij trainen zelfs tot op de werkplek. Dat is ook waar TOPWERK voor staat: Trainen tot op de werkplek.”

TOPWERK

Vendelier 61, 3905 PD Veenendaal

Postbus 811, 3900 AV Veenendaal

088-237 24 24, www.topwerktraining.nl

E info@topwerktraining.nl

Topwerk, voor effectief trainen