Ontspannen zaken doen met Labor International

Magazines | Vallei Business nr 5 2013

Ontspannen zaken doen met Labor International

Wat maakt Labor dan zo uniek? Het feit dat er een leuke ontspanningsruimte aanwezig is? “Nee”, aldus René Broekman, directeur van Labor. “Het personeel gaat onderling ontspannen met elkaar om en er hangt een ontzettend goede sfeer. En die sfeer binnen het bedrijf wordt doorgetrokken naar buiten toe en wij trekken een klantenkring aan die bij ons past. Er wordt wel eens gezegd: ‘je krijgt als bedrijf de klanten die je verdient’. Nou, wij hebben superklanten! Niet eens zozeer qua omzet, want dat maakt een klant niet super. Maar het contact is op het persoonlijk af. De dienstverlening gaat veel verder dan het dozen schuiven.”

Overname

Onlangs heeft Labor geïnvesteerd in de overname van Heudra Tools, Innotools en de webshop VerspaningOnline. Broekman: “Door de overname zal door Labor een grotere markt bediend kunnen worden. Dit door de synergie tussen de verschillende bedrijven en het bundelen van de krachten. Daarnaast gaan we bij de nieuwe bedrijven doen wat we bij Labor ook al jaren doen: het opzetten van een eigen productlijn en dan de export in, want zij bedienen nu voornamelijk de Benelux-markt.”

De nieuwe bedrijven kunnen gebruik maken van de expertise van Labor. “Wij hebben natuurlijk een groot netwerk aan de verkoop- en productiekant. En dat vullen zij aan met hun eigen netwerk. Zonder daarbij overigens de Benelux-klanten uit het oog te verliezen, want dat blijft de basis.”

Broekman vertelt dat export een positieve uitwerking kan hebben op de nieuwe bedrijven. “Op het moment dat wij met Labor de export zijn gaan ontwikkelen, is het echt losgebarsten. En dat zie ik in de toekomst met de nieuwe bedrijven ook wel gebeuren.”

Labor International uit Ede is een beetje een apart bedrijf. Niet vanwege de werkzaamheden, want in ruim 30 jaar heeft Labor een zeer uitgebreid programma opgebouwd van metaal-, hout-, steen- en betonboren en daarnaast een compleet programma gatzagen en toebehoren. Maar de manier van werken. Om te spreken van ‘Huize de Zoete Inval’ gaat misschien te ver, maar het scheelt niet veel. Vallei Business toog naar Ede om poolshoogte te nemen.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by