Column Wolters Advocaten

Magazines | Vallei Business nr 4 2014

Het werkt wellicht op de korte termijn.

Een verstandige tactiek is het echter niet.

Zeker niet als het om gemaakte afspraken gaat.

Een professionele tactiek is het ook niet.

Die afspraken gaan namelijk niet zomaar vanzelf weg.

Ze bestaan niet opeens niet meer.

Afspraken worden gemaakt om te worden nagekomen.

Dat geldt ook voor mondelinge afspraken. Denk aan het spreekwoord: “een man een man, een woord een woord”.

De wet geeft u als ondernemer, maar ook als particulier instrumenten om de ander aan te spreken op het niet nakomen. Als de afspraken duidelijk en hard genoeg zijn, dan stelt de wet zelfs sancties op het niet nakomen. Sancties zoals het mogen vorderen van rente en buitengerechtelijke kosten (incassokosten).

Dus als u er geen aandacht aan besteedt of het negeert, dan krijgt u te maken met die sancties. Nog los van de andere sancties die op het niet of niet tijdig nakomen van afspraken staan, zoals bijvoorbeeld de betaling van schadevergoeding. Die schadevergoeding kan aardig oplopen.

Neem uzelf serieus en ook uw afspraken.

Laat die goed vastleggen.

Laat u tijdig voorlichten over hetgeen u gaat tekenen.

Vragen?

Stel ze aan advocaat mr. A.L. (Annette)

Wolters-van Soest, specialist Arbeidsrecht | Ondernemingsrecht | Contractenrecht.

Newtonstraat 3, 3902 HP Veenendaal

T: 0318-701220 of 06-57561094

I: www.advocatenkantoorwolters.nl

E: info@advocatenkantoorwolters.nl

Geen aandacht aan besteden, negeren

Is dat een slimme tactiek?

U wilt niet investeren, maar wel in een representatieve auto rijden. Of u heeft voor een project tijdelijk één of meer auto's nodig voor uzelf of uw medewerkers. Lease of shortlease bij Oxonia Fleet Solutions is dan de ideale oplossing.

Martin Schuurman en Huib van Loon zijn ondernemers met een brede ervaring in het vak. Huib van Loon: “We hebben plezier in ons werk en dat merken onze klanten. Het is gewoon een sport om binnen de gestelde wensen en eisen de ideale oplossing te vinden. En de wensen van werkgever en werknemer matchen niet altijd: de werkgever kijkt naar het totale kostenplaatje en de werknemer wil zo min mogelijk bijtelling. En dan is ook de vraag: welke auto is het meest praktisch in de gegeven situatie?”

Dat ze altijd met een goed voorstel voor een nieuwe of jong gebruikte auto weten te komen is vooral te danken aan hun goede relaties met leveranciers en aan hun persoonlijke inzet. Huib van Loon: “Ook voor andere vragen op het gebied van mobiliteit kunnen ondernemers bij ons terecht. Denk aan het opstellen van een mobiliteitscontract of kosten besparen bij het voortijdig beëindigen van een leasecontract tot en met het (tijdelijk) operationeel beheer van het wagenpark.”

Kijk ook op www.oxonia.nl voor meer informatie.

De juiste auto voor een goed tarief

Martin Schuurman (r) en Huib van Loon van Oxonia Fleet Solutions

Profiel

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by