Wet Werk en Zekerheid: bent u voldoende voorbereid?

Magazines | Vallei Business nr 4 2014

Wet Werk en Zekerheid:

bent u voldoende voorbereid?

Met de Wet Werk en Zekerheid worden een aantal fundamentele veranderingen doorgevoerd in het arbeidsrecht. Van Veen Advocaten brengt deze veranderingen op verschillende manieren onder de aandacht binnen haar netwerk.

Begin dit jaar organiseerde het advocatenkantoor in Ede een seminar voor ondernemers waarin de belangrijkste wijzigingen werden toegelicht. Ten tijde van dit seminar was nog niet duidelijk wanneer de nieuwe wet precies ingevoerd zou worden. Inmiddels heeft de Eerste Kamer de wet aangenomen en is bekend wanneer welke onderdelen van kracht worden.

Nu de regering knopen heeft doorgehakt, organiseert Van Veen Advocaten dit najaar op 16 oktober een seminar waar in arbeidsrecht gespecialiseerde advocaten dieper zullen ingaan op de wijzigingen die gelden vanaf 1 januari 2015. Zij zullen op 16 oktober ook aandacht schenken aan de acties die werkgevers nu al moeten nemen vooruitlopend op de nieuwe wet, want er zijn nu al gevolgen voor het personeelsbeleid van uw organisatie, ook met betrekking tot de wijzigingen die ingaan per 1 juli 2015.

De wijzigingen die vanaf 1 januari ingaan hebben betrekking op flexwerk en de werkloosheidswet. Oneindige nul-urencontracten zijn niet langer toegestaan. Een proeftijdbeding mag in sommige arbeidsovereenkomsten niet meer worden opgenomen en een concurrentiebeding wordt in arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd die op of na 1 januari 2015 worden gesloten niet meer geduld. De wet kent echter bijna altijd 'mitsen en maren'. In dit geval is een concurrentiebeding in een tijdelijke arbeidsovereenkomst wel toegestaan als er sprake is van 'zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen'. Maar wanneer is er sprake van een dergelijk belang?

Wilt u er zeker van zijn dat u goed voorbereid bent op de wijzigingen die gaan komen? Meld u dan aan voor het seminar van 16 oktober door een mail te sturen naar communicatie@vanveen.com. Wees er op tijd bij, want vol is vol.

Bent u 16 oktober verhinderd, maar wilt u toch goed op de hoogte zijn? Lees dan de whitepaper over de Wet Werk en Zekerheid op onze website www.vanveen.com.

Met betrekking tot de wijzigingen die ingaan per 1 juli 2015 zal Van Veen Advocaten in het voorjaar een seminar organiseren.

Het kantoor

Van Veen Advocaten is met negentien advocaten het grootste en meest veelzijdige advocatenkantoor tussen Arnhem en Utrecht. Hoewel het kantoor vrijwel alle soorten zaken doet, is zij vooral vertegenwoordigd in het midden- en kleinbedrijf. Dankzij de centrale ligging is Van Veen Advocaten gemakkelijk bereikbaar voor cliënten vanuit het hele land.

Met een rechtsbijstandverzekering heeft u, wanneer er geprocedeerd moet worden, vrije advocaatkeuze en bent u dus niet verplicht gebruik te maken van de diensten die de juristen van de rechtsbijstandverzekeraar bieden. Meer weten? Bel of mail dan even.

T: 0318-687878

I: www.vanveen.com

E: info@vanveen.com

WWZ

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by