Een aangename ervaring

Magazines | Vallei Business nr 5 2011

Een aangename ervaring

Voor de autotestdag bedrijfswagens hadden de dealers maar liefst 11 schitterende bestelauto’s aangeleverd. De auto’s waren ook goed qua variatie: de testrijders konden kiezen uit zowel een kleinere bestelauto als een auto die meer weg had (en de laadruimte) van een vrachtwagen - en wat daar tussenin zat.

Spijtig dan dat vier testers verstek lieten gaan, zonder zich netjes af te melden. Gelukkig konden wij als organisatie inspringen met vier rijders, zodat alle auto’s toch aan de beurt konden komen.

Als vertrek- en eindpunt hadden we De Lunterse Boer in het landelijke Lunteren bereid gevonden, als gastlocatie te fungeren. Dat bleek een uitstekende keuze, want de locatie was perfect zowel qua faciliteiten en gastvrijheid. Menig testrijder en dealer was aangenaam verrast door de ligging (in het bos) en de mogelijkheden van het hotel-restaurant.

Na de ontvangst en het maken van de foto’s door Jan Doornbos - en natuurlijk de koffie met wat lekkers - kregen de deelnemers de informatie over welke auto ze konden testen en welke route ze konden nemen naar de volgende pleisterplaats.

Chalet

Via een route die ons zowel door dorpjes als over de snelweg voerde (je moet de auto natuurlijk aan een gevarieerde test kunnen onderwerpen, dus onder verschillende omstandigheden) kwamen we aan bij Résidence Rhenen. Daar kregen we in het chalet de gelegenheid om de testverslagen in te vullen onder het genot van een heerlijke kop koffie (of wat fris) en voortreffelijk smakende hapjes. De testrijders kweten zich zeer verantwoordelijk van hun taak, de bestelauto’s werden aan alle kanten bekeken, laadruimtes werden opgemeten, bestuurdersstoelen gekeurd en de aanwezige dealers moesten allerlei informatie oplepelen, over prijzen maar ook over technische specificaties.

Nadat we weer ‘op krachten’ waren gekomen, was het tijd voor de volgende etappe. Uiteraard kregen de rijders een andere auto dan waarmee ze waren aangekomen. Ook die nieuwe auto’s werden kritisch bekeken. Sommige rijders troffen in hun bestelauto een navigatiesysteem aan, maar de organisatie had natuurlijk niet de snelste route uitgestippeld.

Cabrio

De volgende halte was Amrâth Hotel Maarsbergen. Daar namen de meeste testers en dealers een frisdrankje tot zich, want het weer was inmiddels nog beter geworden. Sommige rijders vroegen zelfs of we niet konden overschakelen op een cabrio-testdag. Maar goed, de huidige testauto’s waren allemaal voorzien van een heel goed werkende verwarming/koeling dus niemand hoefde met het zweet in de handen te sturen – al kregen sommigen het wel warm van de aangename eigenschappen van hun testauto.

Na het invullen van het testverslag kregen we weer een andere auto toegewezen en gingen we op weg naar de volgende locatie: Hotel Schimmel te Woudenberg.

Bar

Ook de route naar Woudenberg was weer gevarieerd, en bood goede kansen om de auto aan een degelijke test te onderwerpen. Inmiddels hadden de testrijders en dealers nader met elkaar kennis kunnen maken, en er werd volop genetwerkt. Dat het ook gezellig was, bleek wel uit het feit dat vrijwel iedereen aan de bar ging zitten in plaats van in de lounge-stoelen. Bij Hotel Schimmel kregen we ook heerlijke hapjes uit de frituur, en dat was lekker als opkikker.

Ervaringen

Want er moest gewerkt worden: de volgende auto stond alweer klaar voor de test. Gezien ook het tijdstip (het was inmiddels half vijf) kwam het goed uit dat dit de laatste route van de dag was, die ons weer terugvoerde naar De Lunterse Boer. Daar wisselden de rijders hun ervaringen uit en werden de diverse auto´s met elkaar vergeleken. En dat was nou net de opzet van de testdag: regionale ondernemers de mogelijkheid bieden, verschillende auto’s met elkaar te vergelijken. Prettige bijkomstigheid is dan dat zo’n testdag een ideale gelegenheid is om het netwerk uit te breiden.

De autotestdag 2011 werd afgesloten met een gezellig en zeer smakelijk diner bij De Lunterse Boer, waarna iedereen tevreden huiswaarts ging - met veel nieuwe contacten en diverse (rij)ervaringen rijker.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by