Profiel Octavia Aanbestedingsspecialist

Magazines | Vallei Business nr 6 2014

Octavia Siertsema

Aanbestedingsspecialist

Het inschrijven op aanbestedingen is een lastige, veeleisende en tijdrovende klus. Voor veel ondernemers uit het MKB zijn dat redenen om zich er niet op in te schrijven. “Een gemiste kans”, zegt Octavia Siertsema.

Octavia Siertsema is gespecialiseerd in aanbestedingen en weet dus waar ze het over heeft. “Ik heb jaren als inkoper gewerkt en heb vele verschillende aanbestedingen in de markt gezet. Ik zat in die tijd dus regelmatig met leveranciers aan tafel en gaf dan ook een toelichting op de afwijzing. Ik vond het contact met de inschrijvers zo leuk om te doen dat ik van daar uit mijn eigen bedrijf ben gestart.”

Siertsema wil de gunningsfactor van MKB'ers verhogen. “Het gaat me dan vooral om bedrijven die zelf geen tendermanager in dienst hebben. Voor een gemiddelde ondernemer in het MKB zijn aanbestedingen namelijk geen dagelijkse kost. Een ondernemer wil zich niet teveel met randzaken bezighouden.”

Aan een gemiddelde aanbesteding heeft Siertsema ongeveer twintig uur werk, verspreid over een aantal weken. “Onderweg geef ik ze zoveel kennis en kunde mee, dat ze het de volgende keer zonder mijn hulp afkunnen. Die volgende keer is meestal een aantal jaren later, omdat een aanbestedingsopdracht vaak voor drie (of vijf) jaar is. Dat betekent dus drie jaar lang gegarandeerd werk, dat vergeten ondernemers vaak. De aanbestedingsmarkt is zo ontzettend groot, er valt dus ook veel te halen.”

Boek

In 2013 heeft Octavia Siertsema het boek 'Handboek inschrijven op aanbestedingen' geschreven. “De doelgroep van het boek zijn inschrijvers en (kleine) MKB'ers”, vertelt Siertsema. “Het hele aanbestedingsproces staat van A tot Z in het boek uitgelegd, waardoor dit naslagwerk verplichte kost is voor iedereen die een inschrijving wil doen of al eens heeft gedaan.” 'Handboek inschrijven op aanbestedingen' is te bestellen via www.octavia-siertsema.nl onder het kopje Publicaties.

Op regelmatige basis organiseren Tjeerd Grünbauer van Van Veen Advocaten uit Ede en Octavia Siertsema de workshop 'Inschrijven op Aanbestedingen ' waar elke inschrijver aan kan deelnemen. Houd de website in de gaten voor actuele data.

Voor meer informatie over aanbestedingen en Octavia Siertsema en haar bedrijf, neemt u een kijkje op www.octavia-siertsema.nl. U kunt ook bellen naar 06-55806096 of een e-mail sturen naar info@octavia-siertsema.nl.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by