Column Van Veen Advocaten

Magazines | Vallei Business nr 6 2014

Maatschappelijk verantwoorde voornemens voor 2015!

We stappen net over de drempel van het nieuwe jaar. Goede voornemens zijn genomen en klaar om volhard te worden. Namens onze achttien advocaten en al het ondersteunend personeel wensen wij u een productief en economisch voorspoedig jaar toe!

MVO

Een van de thema's van dit magazine is maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor de meeste advocatenkantoren is dit iets vanzelfsprekends, maar ieder verstaat er het zijne onder. Wij, Van Veen Advocaten, inventariseren aan het einde van ieder jaar de sponsorprojecten waar wij ons in het volgende jaar hard voor gaan maken. Maar maatschappelijk verantwoord ondernemen draait natuurlijk niet alleen om sponsoring. Alles wat je als ondernemer doet, zou maatschappelijk verantwoord moeten zijn.

People

Aan de arbeidsomstandigheden in ons bedrijf besteden wij onder andere aandacht door een gezonde werkomgeving te bieden, met goede werkplekken. We streven naar een divers, stimulerend en aangenaam werkklimaat. Opleidings- en ontplooiingsmogelijkheden worden aangeboden om kennis up-to-date te houden en te verbreden. Wij stimuleren medewerkers aandacht te schenken aan hun gezondheid en vitaliteit, door hen een abonnement bij een gezondheids- en sportcentrum aan te bieden tegen een sterk gereduceerd tarief.

In de sponsorprojecten komt aandacht voor de mens ook duidelijk naar voren. Wij sponsoren voornamelijk projecten in de regio. Jaarlijks zijn wij hoofdsponsor van het evenement Dorpsgolf Barneveld, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de Toon Hermans Salon. Als relatiegeschenk deelden wij de boeken Chef's Streken uit, ter ondersteuning van de voedselbank. En voor ditzelfde doel sponsorden wij in 2014 het Rotary kerstconcert. Dit is slechts een kleine greep uit onze MVO-activiteiten.

Planet

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit hem daarnaast vooral ook in de kleine dingen. Door het zuinig omspringen met energie en het scheiden van afval bijvoorbeeld. Digitaal werken stimuleren wij daarnaast om het papierverbruik te beperken. In 2015 gaan we nog een stapje verder in de digitalisering, zodat dit verbruik nog verder wordt teruggedrongen. Naast dat we dit zelf erg belangrijk vinden, zet de rechtbank de advocatuur ook aan om dit te doen door 'digitaal procederen' in te voeren. Tussen 2014 en 2018 wordt dit landelijk uitgerold. Digitaal procederen houdt in dat er tussen de advocaat en de rechtbank enkel nog digitaal gecommuniceerd wordt. Papieren dossiers zullen dus volledig verdwijnen.

Profit

Winst wordt vaak gezien als iets negatiefs, maar is nodig voor de duurzame groei van een bedrijf. In 2015 zijn wij voornemens onze service verder uit te breiden. Wij proberen zo transparant mogelijk te zijn in onze bedrijfsvoering en gebruiken daarvoor onder andere onze website en sociale media. Aan de kwaliteit van onze dienstverlening werken wij continu door ons kennisniveau hoog te houden. Aanwezigheid van een kantoormanager, bibliothecaris, ICT manager en communicatiemedewerker helpen ook mee aan een hoog kwaliteitsniveau. Want mede door ondersteuning van secretaresses kunnen de advocaten zich daardoor 100% focussen op hun werk. �

Van Veen Advocaten

T: 0318-687878

I: www.vanveen.com

E: info@vanveen.com

.

Column

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by