FoodValley nieuws

Magazines | Vallei Business nr 1 2015

Ondernemers in de boksring

Bent u benieuwd welke kansen de FoodValley regio biedt voor u als ondernemer? Kom dan op donderdag 12 maart naar BOKS, dé Ondernemers Manifestatie van 2015. Vanaf 16.00 uur staan professionele boksers in de ring bij Plantion in Ede. Daarna stappen ondernemers zelf de boksring in voor stevige mondelinge duels over de regio. Gratis aanmelden en meer informatie:

www.ondernemersmanifestatie.nl.

Wethouder Ligtelijn promoot Regio FoodValley-vouchers

Eind 2014 werden de Regio FoodValley-vouchers geïntroduceerd. Wethouder Gerrie Ligtelijn uit Ede is enthousiast over het initiatief: “Dit prachtige initiatief biedt nieuwe kansen voor jongeren en het bedrijfsleven. De arbeidsmarkt en de economie krijgen hierdoor aan twee kanten een enorme boost.” Kijk voor meer informatie of om subsidie aan te vragen op www.regiofoodvalley-vouchers.nl.

Hulp aan ondernemers

De gemeentes Barneveld, Ede, Nijkerk, Rhenen en Veenendaal werken samen met het IMK. Via 155-red-een-bedrijf ondersteunen zij het plaatselijke MKB. Het doel is om tijdig in gesprek te komen met ondernemers die in zwaar financieel weer verkeren. In de praktijk blijkt dat zij vaak te laat hulp zoeken bij de gemeente uit schaamte of onwetendheid. Daarom is de hulp gratis en eenvoudig aan te vragen via www.155.nl of telefoonnummer 088-9990155.

Food Professional Day 2015

De vijfde editie van de Food Professional Day 2015 vindt plaats op maandag 23 maart in Hotel de Nieuwe Wereld aan de Marijkeweg 5 in Wageningen. Inspirerende sterrenchefs en bevlogen wetenschappers gaan de interactie aan over onder andere koken met zeewater, verantwoorde vis en de lekkerste oester. Daarnaast hebben deelnemers de keuze uit boeiende workshops. De organisatie is in handen van Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Wageningen UR zorgt voor de wetenschappelijke invulling van het programma. Kijk voor het programma of om je in te schrijven op

www.foodprofessionalday.nl.

Start bouw windturbines langs A30

In februari startte Raedthuys Pure Energie met de voorbereiding van de bouw van windpark Maanderbroek. De twee windturbines leveren jaarlijks genoeg duurzame stroom voor ongeveer 4200 huishoudens. De voorbereidende werkzaamheden bestaan onder andere uit de aanleg van een bouwweg. In mei moeten de turbines op hun plaats staan. Halverwege het jaar zijn ze gereed voor gebruik.

Regio loopt warm voor zonne-energie

Vijftig zonnepanelen leveren sinds kort energie aan de Hoevenlakense korfbalvereniging Telstar. Dat helpt niet alleen de sportvereniging vooruit, het draagt ook bij aan de snelle toename van zonne-energie in de FoodValley regio. Het project 'Energie uit zon' richt zich op de realisatie van 6900 kWp in de regio tot eind 2015. De inspanningen leiden ertoe dat meer mensen en bedrijven warm lopen voor duurzame energie.

Vallei Business

Financieel Advies

Reclame

Bedrijfshuisvesting/onderhoud

Service Rubriek

Office

Locaties

Diversen

Juristen

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by