Businessflitsen

Magazines | Vallei Business nr 1 2015

Verrassend bedrijfsuitje in de regio

Voor een inspirerend bedrijfs- of teamuitje hoeft u helemaal niet ver weg. Integendeel, de Vallei biedt heel veel mogelijkheden in een prachtige omgeving.

Zo kunt u bij Valleisport in Woudenberg het wei-gevoel beleven met Boerensport in de wei. In teams nemen de deelnemers het tegen elkaar op bij onderdelen als klompenrace, hooibalen stapelen en trekker rijden. Hilariteit én mooie actiefoto’s verzekerd!

Liever iets minder actief, ook dan biedt Valleisport tal van mogelijkheden, van ‘Wie is de Mol?’ tot een ‘meet & greet met uilen en roofvogels’ en van spannende games tot een muzikale workshop Percussie.

En natuurlijk verzorgt Valleisport na afloop van de activiteiten graag een lekkere barbecue of buffet voor u. Of een verrassende buitenkookworkshop met ingrediënten van eigen boerderij en koken op een vuurtje.

Voor meer informatie en prijzen:

www.valleisport.nl/uitjes

Een Goede Start

Werkgevers en overheid hebben afgesproken dat zij de komende jaren 125.000 mensen met een (arbeids-)beperking aan een betaalde baan gaan helpen.

Om deze mensen goed van start te laten gaan bieden de gemeentes in FoodValley, UWV en Permar samen met Iw4 een starttraject aan. Het doel is om mensen uit de doelgroep goed voor te bereiden op hun (nieuwe) baan. Via Permar en IW4 maken mensen kennis met verschillende soorten werk in diverse bedrijfsomgevingen. In een intensief traject trainen mensen hun werknemersvaardigheden en oefenen zij met meer of minder complexe werkzaamheden. Iedere deelnemer krijgt door deze praktijkervaring een goed beeld van de verdere (ontwikkel-)mogelijkheden en is voorbereid op een baan in het bedrijfsleven. Zij gaan graag bij u als werkgever in FoodValley aan de slag!

Wilt u meer weten over dit project en de mogelijkheden die het voor u als onderne- mer biedt, dan kunt u contact opnemen met Marian van Workum: 06-39836238.

Nieuw! De Marketing-scan van krb: Nu met 250 euro voordeel*!

Zet ik wel de juiste communicatiemiddelen in? Betaal ik niet teveel?

In een strategische sessie nemen wij aan de hand van een checklist uw communicatiebeleid door. De uitkomsten vertaalt krb. naar een discussion paper met feiten, cijfers én advies.

Natuurlijk kunnen we direct een concept, idee of ontwerp presenteren als de opdrachtgever daar om vraagt. Liever voeren we eerst een stevig gesprek over uw organisatie en communicatie. Niet zweverig filosoferen, maar in een zakelijke setting antwoorden vinden op concrete, strategische vragen. En natuurlijk zijn die véél breder dan reclame alleen.

Zin in een stevig gesprek?

Of meer weten over de Marketingscan? Bel Kees Vlot om een afspraak te maken:

06 1371 8861.

*De Marketingscan kost normaal 750 euro, maar lezers van dit blad betalen tot 1 maand na verschijning 500 euro.

Het gaat om vinden

en binden

High Touch is een executive search bureau met een zeer succesvolle en persoonlijke aanpak, zowel naar opdrachtgevers als naar kandidaten. Wij zijn gespecialiseerd in de Agro/Food en Ingredients sector.

Naast het vinden van het juiste talent om uw organisatie te versterken, bieden wij ook een oplossing voor het binden van talent aan uw organisatie. Na jaren van stilstand is de markt weer in beweging en medewerkers zijn ook weer bereid om van werkgever te veranderen. Het nadeel van uw meest getalenteerde medewerkers is dat juist deze medewerkers ook interessant zijn voor anderen. Vervanging is duur en verstorend. Wij bieden u een simpele en effectieve oplossing die helpt om talent langer aan u te binden en meer rendement uit uw human capital te halen. Deze oplossing is erop gericht u zelf uw talent te laten managen. Een investering en jarenlang profijt. Uw succes is ook ons succes.

Geinteresseerd?

Bel gerust Henk Schellevis: 06-22391932

Coöperatiefonds Rabobank Vallei en Rijn: Bijna € 70.000,- voor goede doelen

Rabobank Vallei en Rijn schenkt vier keer per jaar een bijdrage aan lokale projecten. In de eerste ronde van 2015 zijn acht organisaties blij gemaakt met een bijdrage uit het Coöperatiefonds. Er werd in totaal een bedrag van maar liefst €

€ 69.231,80 uitgereikt.

Als coöperatieve bank steunt Rabobank Vallei en Rijn met een deel van haar winst verschillende projecten. Voor veel stichtingen en verenigingen is het niet altijd mogelijk hun ideeën en plannen te realiseren. Door middel van het Coöperatiefonds kan soms net die extra hulp geboden worden.

Ook deze keer is er gekozen voor zeer uiteenlopende projecten. Dankzij het Coöperatiefonds heeft de Edese Montessorischool een nieuwe zandbak en ‘chillplek’ gerealiseerd en heeft Landgoed Prattenburg in Rhenen een wandelpad voor mindervaliden aangelegd.

Verdient uw project een bijdrage?

Heeft u, net als deze goede doelen, een nieuw of bestaand project dat ook een steuntje in de rug verdient? Ga dan naar www.rabobank.nl/vr en kijk bij ‘Coöperatiefonds’.

Afschaffing laag

btw-tarief kost 55 duizend banen'

Het schrappen van het btw-tarief van 6 procent leidt tot een verlies van 55.000 banen in de gastvrijheidssector.

Dit blijkt uit onderzoek van NYFER, in opdracht van Gastvrij Nederland, dat gelieerd is aan MKB-Nederland. Het gelijktrekken van het hoge (21 procent) en lage (6 procent) btw-tarief is een van de mogelijkheden die het kabinet onderzoekt in het kader van een herziening van het belastingstelsel.

De gastvrijheidssector is een belangrijke banenmotor voor doelgroepen als jongeren, ouderen en laagopgeleiden, stellen MKB-Nederland en Gastvrij Nederland. 'Het kabinet moet zich realiseren dat verlies van banen in deze sector werkgelegenheidsproblemen zal veroorzaken voor juist deze kwetsbare groepen werknemers.' Want met ruim 590.000 banen is deze sector goed voor 6 procent van het totaal aantal banen in Nederland.

Gastvrij Nederland pleit dan ook vurig voor behoud van het lage btw-tarief om zo economische groei en werkgelegenheid te stimuleren.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by