WKR biedt kansen! / Column bureau Streefkerk

Magazines | Vallei Business nr 1 2015

WKR biedt kansen!

“De werkkostenregeling (WKR) is leuk! Daar zullen de meningen over verdeeld zijn. Eens, niet in alle gevallen, is het voordelig. Maar de regeling biedt ook kansen! Wij van Loonservice zijn voortdurend samen bezig met onze cliënten na te denken over het optimaliseren van hun arbeidsvoorwaarden. Voorwaarden waar de werkgever én de werknemer blij van worden. De WKR is daar een belangrijk onderdeel van.  1,2% van de loonsom mag de werkgever besteden aan vergoedingen, verstrekkingen en ter beschikking gestelde voorzieningen. Dat wordt de vrije ruimte genoemd. Bij overschrijding van het forfait gaat de werkgever 80% eindheffing betalen. Dat lijkt veel. Maar wilt u bijvoorbeeld de werknemer € 100,00,- netto loonsverhoging geven, dan kan dat de werkgever bruto met sociale lasten wel € 250,00,- kosten. Het is dan het overwegen waard om de werknemer een netto vergoeding te geven die ten laste van de vrije ruimte komt: inclusief 80% kost dat € 180,-. Oftewel, door toepassing van de WKR bespaart de werkgever minimaal Ã¢â€šÂ¬ 70,00,- per maand! Zullen we eens kennismaken?”

financiËn

column

Ben je 35 jaar in dienst bij een mooi bedrijf en word je zomaar op een dag bedankt voor gedane diensten, dan moet je even slikken. ‘Gewoon opstaan en weer doorgaan’, zoals Herman van Veen het zo simpel schetst, is toch echt iets makkelijker gezongen dan gedaan. Natuurlijk was er een logische reden voor het ontslag (een hoog nodige reorganisatie, alweer!), maar dat maakte het niet minder wrang. In gedachten beleefde hij ze nog eens, al die jaren waarin hij met plezier en vooral tomeloze inzet goed werk had geleverd. Met voldoening keek hij terug. En met een knoop in zijn maag, dat ook.

Jan is via een outplacementtraject bij ons terecht gekomen. Negen maanden lang heeft een van onze loopbaanadviseurs hem begeleid bij zijn zoektocht naar een nieuwe baan. Samen hebben zij al het nodige aangeboord en ingezet om Jan klaar te stomen zich met vertrouwen in eigen kunnen op de sollicitantenmarkt te begeven. Met als doel: duurzame plaatsing op de arbeidsmarkt.

Het is hem gelukt, Jan heeft een baan! Hij heeft een contract aangeboden gekregen bij een recyclingbedrijf van jutezakken. Tijdens een gesprek met deze werkgever heeft Jan zichzelf, mede dankzij de intensieve coaching door onze loopbaanadviseur, zo goed gepresenteerd, dat de werkgever hem de mogelijkheid gaf om twee dagen te komen proefdraaien. Vervolgens is hij aangenomen als algemeen medewerker.

Het blijkt uiteindelijk de baan van zijn leven. Wat zijn we blij dat wij onze ervaring en expertise hebben mogen inzetten om dit voor en met hem te realiseren.

Bureau Streefkerk BV

Chevallierlaan 8 | 3851 PZ Ermelo

T: 088-4434410

W: www.bureaustreefkerk.nl

E: info@bureaustreefkerk.nl

Samen aan het werk – Outplacement

‘Vallen, opstaan

en weer doorgaan’

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by