FoodValley Nieuws

Magazines | Vallei Business nr 3 2015

Coalitieakkoord 2015-2019

Het coalitieakkoord 2015-2019 voor Gelderland wordt aangeboden door de samenwerkende partijen VVD, CDA, D66 en Partij van de Arbeid. In dit coalitieakkoord zijn gemeenschappelijke uitgangspunten en ambities voor de komende bestuursperiode geformuleerd. Het is een akkoord op hoofdlijnen. Met gedeelde doelen en afgesproken kaders, maar met ruimte voor dynamiek en gezamenlijke inspanningen van iedereen met een hart voor Gelderland. Lees het coalitieakkoord op bit.ly/CA15-19.

Dit nieuws wordt u aangeboden door de Federatie Ondernemerskringen Valleiregio (FOV). Dit is de samenwerking van acht bedrijvenkringen: Barneveldse Industriële Kring (BIK), Wagenings Ondernemers Contact (WOC), Bedrijvenkring Veenendaal (BKV), Edes Bedrijfs Contact (EBC), Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk (BHN), Bedrijvenkring Scherpenzeel Woudenberg (BSW), Bedrijvenkring Rhenen en Ondernemersvereniging Renswoude. Martin Ruiter is voorzitter van de FOV. In het volgende nieuwsoverzicht zal het bestuur zich presenteren.

Dag van de Bouw

daverend succes

Tijdens de Bouwinspiratiedag op 12 juni in Veenendaal konden scholieren uit de regio kennismaken met de uiteenlopende facetten van de bouwsector. Een drukbezochte dag die werd geopend door Maxime Verhagen en de Veenendaalse burgemeester Kolff. Kinderen konden zelf virtueel een badkamer ontwerpen, de werking van zonnecellen zien, een muur bouwen en nog veel meer. De dag werd ingevuld door ondernemers uit de regio om kinderen te enthousiasmeren om te kiezen voor een loopbaan in deze veelzijdige sector. Kijk voor meer informatie op: bit.ly/DvdB15

FOV in een nieuw jasje

FOV zal de komende periode meer en meer zichtbaar worden in de regio. Bijvoorbeeld dankzij een frisse, nieuwe uitstraling, de tweemaandelijkse nieuwsbrief en binnenkort ontwikkelen we de FOV-website. Door verdere professionalisering van de FOV leren ondernemers in de FoodValley ons kennen als belangenbehartiger voor ondernemers.

Stuur een mail naar silvia@pdr.nl om u aan te melden voor de FOV-nieuwsbrief.

FOV FELICITEERT

DIERVOEDERBEDRIJF

DE HEUS IN EDE

De FOV feliciteert Diervoederbedrijf De Heus in Ede met de prijs voor het beste familiebedrijf van het jaar. Martin Ruiter, voorzitter FOV: “We zijn als FOV trots dat we bedrijven in de regio hebben die mooie prijzen winnen vanwege succesvolle organisatievoering, innovaties en mooie projecten. Het werkt inspirerend en zorgt dat we als regio nog aantrekkelijker worden.”

Participanten gezocht voor zelfrijdende auto

Aan het einde van dit jaar start er een unieke test in de FoodValley regio. Voor het eerst in Nederland zal er een zelfrijdende elektrische auto personen vervoeren. Op vrijdag 1 mei kwamen ondernemers uit de regio op initiatief van RCT de Vallei, FOV, de Provincie Gelderland en Regio FoodValley bij elkaar in Ede om samen te brainstormen over de potentie van dit nieuwe voertuig en de kansen die deze proef biedt voor ondernemers.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich melden bij Wicha Benus via 06 – 52 52 43 36 of wicha.benus@rct-devallei.nl.

FOV bedankt Martin Kropff

Als FOV hebben we mede bijgedragen aan een bedankje voor Martin Kropff.

Kropff: "Hartelijk dank voor je warme woorden namens het WOC en de prachtige banner! Ik voel me vereerd. Veel succes als ondernemers en ik hoop dat de samenwerking tussen Wageningen UR en jullie steeds beter zal verlopen."

Strategische agenda FoodValley 2015-2019

De strategische agenda voor de periode 2015-2019 gaat over DOEN! Ondernemers, Onderwijs en Overheden werken samen om van FoodValley een economische topregio te maken.

Hoe die ambities verder vorm krijgen, leest u in het concept op bit.ly/saf15-19.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by