FoodValley succesverhalen

Magazines | Vallei Business nr 4 2015

FoodValley succesverhalen

Dankzij samenwerking in de regio en steun van de provincie Gelderland is het Poultry Expertise Centrum gerealiseerd. Het Poultry Expertise Centre is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheid en kennisinstellingen die werkzaam zijn in of betrokken zijn bij de pluimveesector. Dit was de basis voor het realiseren van een lectoraat Gezonde Pluimveehouderij.

KennisAs: Door de FoodValley regio loopt een kennisas met topkennisinstellingen, bedrijven, congres- en ontmoetingsruimten en eigenzinnige woon- en werkruimte. De partijen aan deze as werken aan een gezamenlijke uitstraling en versterking van het gebied. Menukaart FoodValley: acht gemeenten, twee provincies en het waterschap hebben een plan bedacht om bedrijven in het buitengebied extra groeikansen te geven mits ze de leefomgevingskwaliteit versterken. Dit levert economische ontwikkeling, maatschappelijke waardering en een mooier buitengebied op. Deze zgn Menukaart wordt door andere regio's in Nederland als voorbeeld gezien. Tech4Food maakt techniek in het onderwijs aantrekkelijk en zorgt voor een goede aansluiting op het bedrijfsleven. Drie thema’s brengen de brede focus van de sector onder de aandacht: 3D-techniek, Smart-industry en circulaire industrie. Een initiatief van onderwijs in samenwerking met overheid en bedrijfsleven. ICT Valley: samenwerking in de ICT sector in de FoodValley regio. Dit geldt voor ICT bedrijven, onderwijsinstellingen en natuurlijk alle ICT professionals die nu in de ICT sector werken. Naast het online webportaal voor alle betrokkenen in FoodValley regio, organiseert ICT Valley ook evenementen waar alle belangstellenden elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe samenwerkingsverbanden kunnen starten. FrisValley: gemeenten in de FoodValley regio hebben een succesvolle aanpak ontwikkeld van alcoholpreventie onder jongeren. Het is niet gebleven bij slimme promotie. Ook de handhaving is sterk georganiseerd. Het project heeft tot in Den Haag waardering gekregen. De coöperatie Boerenhart heeft vraag en aanbod van streekproducten georganiseerd. Met steun van de Rabobank en Regio FoodValley is een professionele organisatie opgezet die inmiddels flink groeit. Het World Food Center Nederland, een plek met internationale allure, heeft haar toekomstige locatie gekozen: Regio FoodValley. Iedereen kan hier straks ontdekken wat de kracht is van de totale Nederlandse Foodsector. Met de voedselwaardeketen als rode draad doet de bezoeker van WFC food-gerelateerde ervaringen op. Het WerkgeversServicepunt (WSP) is hét publieke aanspreekpunt voor werkgevers in de arbeidsmarktregio FoodValley. Het WerkgeversServicepunt is er voor grote en kleine oplossingen, voor kleine en grote bedrijven, lokaal en regionaal. Het WSP maakt werkgevers wegwijs in de wereld van regelingen en subsidies, ziet kansen, verbindt vraag en aanbod en vindt de best passende medewerker uit het grootste bestand werkzoekenden. Expatcenter Food Valley: Regio FoodValley heeft haar eigen expatcenter gekregen op Wageningen Campus. Een nuttige faciliteit voor expats en bedrijven die internationale medewerkers in dienst nemen of hebben. Het expatcenter versterkt de internationale kracht van de regio. n

Al een aantal jaren werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven in FoodValley regio samen aan projecten waarbij innovatie en sociale en economische groei centraal staan. Hieronder vindt u een aantal van de succesverhalen.

FoodValley Regio Open Days

delen:

Vallei Business nr 4 2015

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by