W. ten Ham Constructie BV: Samen al jaren ijzersterk

Magazines | Vallei Business nr 4 2015

Passie voor vakwerk, plezier in het werk en kwaliteit leveren bij elke klus. Deze uitgangspunten kenmerken de werkwijze van W. ten Ham Constructie BV. In de afgelopen veertig jaar is het eenmansbedrijf van Wim ten Ham uit Ede uitgegroeid tot een specialist in constructiewerk. De eerste jaren werd vooral de agrarische sector bediend met laswerk en reparatiewerkzaamheden, maar inmiddels wordt het staalbedrijf bij landelijke projecten in uiteenlopende branches ingezet vanwege de jarenlange ervaring en de deskundige aanpak. Met een team van dertig gekwalificeerde medewerkers is het constructiebedrijf een actieve speler bij zowel grootschalige projecten als particuliere klussen en opdrachten vanuit de bouwbranche, particuliere opdrachtgevers en overheid. “Juist die diversiteit maakt ons werk interessant”, stelt eigenaar Wim ten Ham. “In de loop der jaren hebben door heel Nederland opvallende constructies gerealiseerd voor zowel particuliere opdrachten als omvangrijke opdrachten voor utiliteitsbouw en overheid. Sinds we in 1976 zijn gestart met de productie van stalen spanten en plaatwerk zijn we in staat om een totaalpakket te leveren op het gebied van constructiewerkzaamheden.”

Constructie en plaatwerk

Na stapsgewijs uit te breiden, werden eind 2009 de activiteiten van het constructiebedrijf en het plaatwerk gesplist en op twee verschillende locaties voortgezet. Het groot- en kleinconstructiewerk wordt gerealiseerd aan de Radonstraat in Ede, waar ook calculatie en tekenwerk wordt verricht. Het knip- en zetwerk, snijden en walsen van de platen is ondergebracht op de oorspronkelijke locatie aan de Schamsteeg in Ede. Het succes van zijn onderneming komt volgens Wim ten Ham voort uit een aantal belangrijke kernwaarden. “Investeren in kwalitatief goed opgeleide medewerkers is de basis, zeker in een sterk concurrerende markt. Daarnaast onderscheiden wij ons door te investeren in veiligheid, duurzaamheid, een eerlijke prijs en oog voor innovaties. Door goede communicatie, zowel intern als richting klant, bieden wij bovendien een transparante planning die ervoor zorgt dat het gehele traject optimaal verloopt binnen het beschikbare budget. Wie bevlogen met zijn vak bezig is en plezier uitstraalt tijdens het werk, onderscheidt zich op een positieve manier.”

Bijzondere projecten

In de afgelopen decennia heeft de staalspecialist uit Ede bijgedragen aan talloze bijzondere projecten. “Bij het Hubrecht Instituut in Utrecht hebben we het ontwerp getekend voor een fietsenstalling met een opvallende ronde vorm. Met deze opdracht hebben we zelfs een onderscheiding gekregen voor onze oplossing bij deze afwijkende constructie.” Op een industrieterrein werden recent watertanks geplaatst met de vorm van een slakkenhuis. Maar ook bij grootschalige overheidsprojecten voor bijvoorbeeld windmolens wordt een beroep gedaan op het vakmanschap van Ten Ham. n

W. ten Ham Constructie BV

Radonstraat 8 - 6718 WS Ede

Tel: 0318-572476 - Fax: 0318-573358

info@tenham.nl - http://constructie.tenham.nl/

Sinds de oprichting in 1974 is W. ten Ham Constructie BV in Ede uitgegroeid tot een landelijke speler van betekenis in de bouwbranche. Als vakspecialist wordt het bedrijf met regelmaat ingeschakeld voor bijzondere constructies. Gemeenten, bouwbedrijven- en aannemers, agrarische sector, scholen, hotels, instellingen en particulieren doen graag een beroep op de expertise van Ten Ham en zijn team. "Elke opdracht is voor ons een nieuwe uitdaging. Wij zijn pas tevreden als elk detail klopt.”

tekst: Pien Koome

W. ten Ham Constructie BV

Samen al jaren ijzersterk

Bouw

Hotel en Congrescentrum de ReeHorst

Hotel - Restaurant - Brasserie - Wijnbar - Vergaderen

Trainingen - Congressen - Events - Theater

Geschikt voor elke gelegenheid. Met o.m. 38 zalen en ruime, gezelllige ontvangstfoyers. Elke bijeenkomst wordt gegarandeerd een beleving. Vol warmte,gezelligheid en altijd persoonlijk!

Bennekomseweg 24

6717 LM Ede

T 0318 750300 F 0318 750301

E info@reehorst.nl

I www.reehorst.nl

Restaurant L’Orage / Party Centrum Flora

In een ambiance van nostalgie, rust en gemoedelijkheid is restaurant L’ Orage de perfecte locatie om te genieten van een goede maaltijd.

Lunterseweg 44

6718 WE Ede

T 0318-613876 / 653227

F 0318-653327

I www.lorage.nl

The Hunting Lodge

Puur, eerlijk

en vooral veel genieten’

Beekhuizenseweg 1

6891 CZ Rozendaal

026 3611597

www.thehunting.nl

Toplocaties in de regio Vallei

delen:

Vallei Business nr 4 2015

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by