Prezend: Eigenwijs in kerstpakketten

Magazines | Vallei Business nr 4 2015

Boukje Peren (l) en Gerda Vonk (r) helpen de ondernemer graag origineel voor de dag te komen.

De zomer is nog maar net voorbij, maar de zoektocht naar kerstpakketten is al in volle gang. Een veelal tijdrovende klus, want als ondernemer wil je origineel voor de dag komen. Prezend uit Lunteren ontwikkelt zelf kerstpakketten en laat deze vervolgens produceren waardoor je hier cadeaus vindt, die nergens anders zijn te krijgen. “Wij verrassen mensen graag en zijn daarbij soms een tikkeltje eigenwijs.”

Aan het woord is Rick Vonk, die Prezend samen met zijn vrouw Gerda runt. Hierbij krijgen ze ondersteuning van Boukje Peren. “Ieder jaar stappen we in april op het vliegtuig om naar een beurs in China af te reizen. Hier vind je van alles, van speelgoed en hightech artikelen tot bloemenmanden en jacuzzi’s. Wanneer we op deze beurs iets origineels voor onze kerstpakketten vinden, zoeken we vervolgens een producent op die het voor ons wil produceren. Het is iedere keer weer een groot avontuur of de producten goed aankomen in Nederland. Toch zouden we niet anders meer willen, aangezien we op deze manier kerstpakketten aan kunnen bieden die echt uniek zijn.”

Traditioneel kerstpakket met een knipoog

Wie een blik op het assortiment van Prezend werpt, ziet cadeaus waar iedereen blij van wordt, zoals grappige photo booth props. Deze vrolijke ‘gekheid op een stokje’ staat garant voor een gezellig avondje, evenals het kerstdobbelspel, waarbij er gedobbeld moet worden om cadeaus te winnen. “Maar ook de verpakking is voor ons heel belangrijk”, vertelt Boukje Peren. “Zo bieden wij als originele verpakkingen voor het kerstpakket de paperbags, oftewel oude broodzakken aan, die volledig gepersonaliseerd kunnen worden door er bijvoorbeeld een eigen tekst of logo van het desbetreffende bedrijf op te zetten, maar ook onze boeren aardappelmand en de retro coolboxen van Scintilla zijn heel populair. Leuke geschenken en ook nog eens unieke manieren voor het overhandigen van het traditionele kerstpakket.”

Dagbesteding

Vanaf november beginnen de medewerkers van Prezend al met inpakken van de kerstpakketten. “Zelf help ik hier graag aan mee”, zegt Gerda Vonk enthousiast. “We hebben een ontzettend leuk team, doordat we met de mensen van de sociale werkvoorziening van Permar samenwerken. Zij wandelen iedere dag om 07.30 uur fluitend bij ons naar binnen en gaan om 16.30 uur weer fluitend weg. Ze vinden het werk ontzettend leuk, werken secuur en zijn altijd vrolijk en gemotiveerd.”

Inmiddels reizen klanten van heinde en verre af naar Lunteren om de showroom van Prezend te bezoeken. “Van Alblasserdam tot Groningen, onze klanten komen uit het hele land”, zegt Rick Vonk. “Onze ‘ontwerp je eigen letter slinger’, zorgde ervoor dat bedrijven uit het hele land ons foto’s toestuurden met de meest originele teksten. Superleuk natuurlijk, want die enthousiaste reacties van medewerkers, daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.” n

www.prezend.nl

Kerstpakketten

Prezend

Eigenwijs in

kerstpakketten

delen:

Vallei Business nr 4 2015

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by