Column Technica

Magazines | Vallei Business nr 5 2015

Column

‘Strategische bereikbaarheid’

Met de (verdere) opkomst van mobiele devices leven we meer en meer in een ‘hyper-connected’ wereld. We zijn privé altijd en overal verbonden met de buitenwereld en communiceren en delen informatie met alles en iedereen op de manier die ons op dat moment het beste uitkomt. Via een telefoongesprek, een ‘WhatsAppje’, Facebook-bericht, E-mail, Instagram of ga zo maar door.

In zakelijke omgevingen is deze wijze van communiceren echter nog lang niet doorgedrongen. Hier zien we veelal een (gescheiden) traditionele vaste en mobiele telefonie oplossing met een telefoniste die een gesprek intern of extern doorverbindt.

Waarom gebruiken we voor onze zakelijke bereikbaarheid en communicatie niet dezelfde vergelijkbare technische oplossingen waar we ons privé zo lekker bij voelen? Is het omdat we ‘het zo gewend zijn’ en we ‘toch prima bereikbaar zijn’? Of zijn we gewoon niet bekend met alle zakelijke mogelijkheden en toepassingen en wat het ons ècht kan opleveren?

Neem als organisatie eens een paar uur de tijd om met je medewerkers (en wellicht ook klanten en leveranciers) te brainstormen over de wijze waarop je zou willen communiceren en bereikbaar wilt zijn! Denk hierbij vooral ‘out of the box’ en vergeet hierbij de manier waarop het nu allemaal ingeregeld is. Kijk verder dan alleen je hoofdnummer, je toestel op je bureau en je mobieltje, maar denk in mogelijkheden om bijvoorbeeld via (zakelijke) chat, videogesprekken en geïntegreerde app’s op je smartphone te gaan communiceren. Benader dit vanuit een strategisch perspectief en focus op de mogelijke resultaten van een andere manier van communiceren!

Met hedendaagse (cloud-gebaseerde) oplossingen is heel veel mogelijk, ben je flexibeler in gebruik en bespaar je veelal ook nog op de huidige communicatiekosten.

Als het resultaat dan ook nog is dat je als organisatie optimaler bereikbaar bent en professioneler, efficiënter en servicegerichter presteert, dan wordt ‘communicatie en bereikbaarheid’ ineens een strategisch item in plaats van een noodzakelijk kwaad. n

Henry Nieboer

Technica ICT bv

nieboer@technica.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by