Rabobank Vallei en Rijn over Money Meets Ideas

Magazines | Vallei Business nr 5 2015

Tijdens de Food Valley Expo in Wageningen, waarvan Rabobank Vallei en Rijn partner is, organiseerde de bank de bijeenkomst Money Meets Ideas. Een prachtig voorbeeld van financieel regisseursschap in de praktijk. Midden in het hart van de FoodValley.

2 Werelden samen

Ben Smeenk: “Tijdens de Food Valley Expo bracht Rabobank Vallei en Rijn deze maand 33 investeerders en 5 innovatieve ondernemers uit de Food & Agri-sector bij elkaar. De bijeenkomst Money Meets Ideas organiseerden we tijdens het grootse foodevent in gebouw Orion van de universiteit. Daarmee hadden de gasten ook gelijk toegang tot het evenement. Om hun propositie door te ontwikkelen, hebben de vijf ondernemers middelen nodig. Anderzijds hebben de investeerders interesse om hun middelen beschikbaar te stellen om anderen te helpen. Wij brachten die twee werelden samen.”

Zeewier

In de breakout-sessies gingen de investeerders met de ondernemers in gesprek over hun ambities en wensen. Een van de pitchende ondernemers, Willem Sodderland, van Sea More Food, stond in het ochtendprogramma van de Food Valley Expo op het podium met gastspreker prins Constantijn van Oranje. “Het bedrijf van Sodderland brengt op toegankelijke wijze zeewier op de markt om te gebruiken voor pasta. Hij werkt inmiddels ook samen met een hoogleraar van de universiteit om in de toekomst zeewier te kweken. Opschaling is namelijk noodzakelijk, gezien de vraag uit de markt. Om te kunnen groeien heeft hij extra middelen nodig. Daar wilden we graag bij helpen via ons netwerk.”

Een aandeel in elkaar

Ben vervolgt: “Dankzij Money Meets Ideas zijn de contacten gelegd en komen er vervolgafspraken. Mooi dat we hierin een verbindende schakel zijn geweest. Dit concept laat tevens zien hoe we op een vernieuwende manier een aandeel in elkaar kunnen hebben. Misschien ook wel in jouw idee of concept!” n

Rabobank Vallei en Rijn

Afdeling Bedrijven, (0318) 660 664

www.rabobank.nl/vr

Verbinden en inspireren van mensen en hun ambities. Daar wil de Rabobank graag een aandeel in hebben. Ondernemers echt verder helpen. Verrassend genoeg is dat niet altijd een bancaire financiering. Tijdens de Food Valley Expo liet de Rabobank dit zien. Ben Smeenk, directeur Bedrijven bij Rabobank Vallei en Rijn, vertelt daarover.

Rabobank Vallei en Rijn over Money Meets Ideas

Verbinden en inspireren

Ben Smeenk, directeur Bedrijven Rabobank Vallei en Rijn

Financiën

Ondernemers ontmoeten

investeerders in Wageningen

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by