Bowtie Media: Apps uit Veenendaal veroveren de digitale markt

Magazines | Vallei Business nr 6 2015

Bowtie Media

Apps uit Veenendaal veroveren de digitale markt

Het klinkt als een spannend jongensboek: op je zestiende een eigen softwarebedrijf beginnen en vier jaar later op nummer 1 staan met een door jouw ontwikkelde app in de App Store. Voor Sebastiaan de Weert uit Veenendaal werd dit scenario realiteit. In hoog tempo verovert de jonge ondernemer de softwaremarkt met zelf ontwikkelde apps. Zijn bedrijf Bowtie Media verhuist binnenkort naar een groter pand op industrieterrein De Vendel en opdrachtgevers melden zich spontaan om met hem in zee te gaan.

Tekst: Pien Koome

Het succesverhaal van Sebastiaan de Weert klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Op jonge leeftijd heeft hij als ondernemer veel succes met zelf ontwikkelde apps voor het MKB, detailhandel, restaurants, scholen en particulieren. Het ontwikkelen van een nieuwe gadget waar andere mensen gemak en plezier van hebben, vindt hij het mooiste aspect van het ondernemen. Zo snel mogelijk rijk worden is nooit zijn belangrijkste ambitie geweest. Het geld dat hij verdient, investeert hij meteen weer in zijn bedrijf Bowtie (vlinderdas) Media. Sebastiaan maakt in opdracht apps voor iOS en Android; daarnaast ontwikkelt hij ook zelf handige tools en grappige apps voor zowel bedrijven als particulieren.

Van webdesign naar app-ontwerp

Als veertienjarige jongen knutselde Sebastiaan zijn eerste website in elkaar. Al snel bleek hij feeling te hebben voor webdesign en programmeren. “Ik kreeg steeds vaker verzoeken uit mijn omgeving om sites te bouwen. Toen ik zestien werd en van school af kwam, wilde ik me officieel laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel.” Lachend: “Mijn moeder moest mee omdat ik nog niet tekeningsbevoegd was. Maar ik liep wel als zelfstandig ondernemer de deur uit. Dat was kicken.” Zakelijk instinct had de jonge ontwikkelaar genoeg. “Ik ben goed na gaan denken over de toekomst en heb onderzocht waar op korte termijn veel vraag naar zou zijn. De app-markt is al een tijdje booming business. Ik besloot me volledig te gaan richten op het ontwikkelen en ontwerpen van apps.” Hoewel veel mensen in zijn omgeving hem voor gek verklaarden, geloofde Sebastiaan heilig in zijn concept. Terecht, bleek al gauw. “Ik kon me al snel een bedrijfspand veroorloven en werk inmiddels samen met een team van software engineers die ik bij drukte kan inschakelen.”

App met rapportcijfers

Bang voor verzadiging van de markt is Sebastiaan niet. “Er zijn inmiddels meer dan een miljoen apps te downloaden, maar er zijn nog genoeg items te bedenken waar mensen hun voordeel mee kunnen doen. Een goed idee hebben, is cruciaal. Daar gaat vaak de meeste tijd in zitten.” Zijn eerste app was ‘Mijn Cijfers’, waarmee scholieren hun cijferlijsten en rapporten in één oogopslag voorhanden hebben. “In korte tijd werd mijn app door vijftienduizend scholieren gebruikt. Klassen die met een iPad werken, hebben de app zelfs standaard geïnstalleerd.” Daarna lanceerde hij de app ‘Mijn TV’ waarbij meer dan honderd zenders te bekijken zijn. “Ik verkocht in korte tijd tienduizend apps en stond meerdere keren op de eerste plaats in de App Store. Met de app kun je overal je favoriete zenders bekijken.” Het succes gaf hem een enorme kick. “In de trein zag ik mensen met mijn app op hun scherm. Toen voelde ik me best trots.” De tv-app heeft Sebastiaan recent verkocht. “Te veel onderhoud”, verklaart hij. “Ik bedenk liever weer nieuwe dingen.” Inmiddels blijven de opdrachten binnenstromen. “Momenteel werken we aan vijftien apps voor horeca ondernemingen uit Arnhem, Nijmegen en Enschede. Een grote klus, waar veel uren in gaan zitten. Voor de nieuwssite GelreNieuws ontwikkelde Bowtie Media een nieuwsapp. “In principe zijn de mogelijkheden en onderwerpen vrijwel onbeperkt. Wel moet je goed aanvoelen waar behoefte aan is. Er komen dagelijks apps bij, maar lang niet iedere noviteit slaat ook daadwerkelijk aan.” Zijn grote droom is om ooit echt door te breken met een door hem bedachte en ontwikkelde app. “Zo’n gadget waarvan iedereen uit het vak denkt ‘waarom ben ik daar niet opgekomen’.”

Verhuizing nieuw pand

Het jaar 2016 begint goed voor Sebastiaan en zijn team. “Bowtie Media verhuist begin januari naar een groter pand om de hoek van de huidige locatie. Vanuit ons nieuwe onderkomen op Landjuweel 10 in Veenendaal kunnen we de markt nog beter bedienen.” n

Bowtie Media

Nieuw adres:

Landjuweel 10

3905 PG Veenendaal

Tel: 0318-240000

Mail: info@bowtiemedia.nl

Website: www.bowtiemedia.nl

Apps

“Een goed idee hebben, is cruciaal”,

aldus Sebastiaan de Weert.

Bij een ideale houding zijn de curves van de ruggengraat in één lijn en worden de rugspieren sterk gehouden

OVER EEN ACCORDEON, CURVES EN YOGA

Of iemand nu aan het werk is of naar een hilarische YouTube-video kijkt, het digitale leven zorgt ervoor dat velen in hun stoel hangen in plaats van erop te zitten. Dat hangen kan behoorlijke lichamelijke schade veroorzaken. En daar is niets grappigs aan. Ook zitten veel mensen te lang op een computerwerkplek met een hoge rug, opgetrokken schouders en vooruitreikende nek; dit is bepaald geen goede lichaamshouding. Een langdurige slechte zithouding wordt in verband gebracht met rugpijn, verslapte spieren en zelfs verlies van lichaamslengte.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by