Testverslagen

Magazines | Vallei Business nr 2 2016

Subaru Levorg

Dealer: Auto Centre Gol

Afgevaardigde tijdens testdag: Klaas Gol

Mathijs Pondes: “Ondanks dat de auto wat zwaar rijdt, is de wegligging prima. Het comfort van deze sportief ogende auto is uitstekend. De stoelen zijn elektrisch verstelbaar in verschillende standen passend bij de rijstijl. Ik vind het moeilijk om iets over de prijs te zeggen. Voor hetzelfde geld kun je een auto kopen die groter is aan de binnenkant.”

Richard Lanting: “Ik had nog nooit in een Subaru gereden en was onder de indruk van zijn rijgedrag en compleet comfort. Het zitcomfort is prima, alleen bieden de stoelen weinig steun onder de knie. De navigatie is overzichtelijk evenals de achteruitrijcamera. De prijs voor deze Subaru is zeer concurrerend. Bovendien is het een prima caravantrekker.”

Martijn de Jonge: “De motor is lekker pittig en schakelt soepel zonder schokken. Fraai is ook de sportieve afwerking. Het zitcomfort is prima en is goed verstelbaar. De achteruitrijcamera functioneert naar behoren en is geen overbodige optie. De Subaru heeft een goede prijs voor een eersterangs rijbeleving. De luchthapper mag van mij minder prominent worden.”

Specificaties

Merk: Subaru

Model: Levorg

Type: 1.6GT-S Premium Lineartronic CVT / AWD

Transmissie: automaat

Cilinderinhoud: 1.600 cc

Vermogen: 125 kW / 170 pk

Koppel: 250 Nm

Verbruik: 1 op 14,1

Acceleratie: 0-100 km/u in 8,9 sec

Topsnelheid: 210 km/u

Uitrusting: Automaat, 4WD, 18”LM velgen, aansluitingen Bluetooth

Verkoopprijs: Levorg GT-S Premium CVT/ AWD € 40.995,-

Test auto: € 38.480,- (rijklaar, incl. Metallic, Park Assist, etc)

Leaseprijs : vanaf: € 675,- (full

operational, obv. 20.000 p/jr,

5 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: € 35.995,-

Informatie:

www.subarucentregol.nl

zakenautotestdag

"Een lekkere

sportieve auto die

zeer direct stuurt."

Subaru Outback

Martijn de Jonge: “Wat me als eerste opviel, was de grootte van de auto en de mooie afwerking. Tijdens het rijden hoor je de motor nauwelijks. Het comfort is zelfs op slechte wegen goed. Prettig is ook dat praktisch alles elektrisch bedienbaar is. De audio en de navigatie zijn eveneens klasse, al zou de stem zou voor mij wat sexier mogen. De 3 camera’s voor en 1 achter waarschuwen je voor alle gevaren.”

Stefan Fleijsman: “Wat een heerlijke auto is deze Subaru. De auto rijdt erg aangenaam en heeft een fijne hoge instap. Qua comfort biedt deze Outback veel ruimte, ook achterin. De stoelen zijn lekker hoog en gemakkelijk verstelbaar. De prijskwaliteitverhouding vind ik goed gezien de luxe, degelijkheid en uitstraling.”

Frans Wolffenbuttel: “Een complete auto die voorzien is van alle denkbare opties. De Outback rijdt prima, maar stuurt wat zwaar. Het zitcomfort is goed en de stoelen zijn volledig elektrisch instelbaar. De audio klinkt lekker en navigatie is duidelijk en overzichtelijk. De EyeSight rij-assistent en bots-preventie werken goed, maar vergt wel enige gewenning; tijdens het rijden had ik de voet bij de rem. Voor de prijs krijg je veel auto met een grote kofferbak waar al mijn gereedschap inpast.”

Specificaties

Merk: SUBARU

Model: OUTBACK

Type: 2.5i Premium AWD Lineartronic CVT / EyeSight

Transmissie: automaat

Cilinderinhoud: 2.498 cc

Vermogen: 129 kW / 175 pk

Koppel: 235 Nm bij 4.000 tpm

Verbruik: 1 op 14,3

Acceleratie: 0-100 km/u in 10,2 sec.

Topsnelheid: 198 km/u

Uitrusting: Automaat, 4WD,

18”LM velgen.

Verkoopprijs: Outback Premium

2.5i AWD € 45.995,-

Testauto: € 48.580,- (rijklaar, incl. Metallic, Park Assist,, etc)

Leaseprijs: vanaf: € 699,-

(full operational, obv. 20.000 p/jr,

5 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: € 40.995,-

Informatie:

www.subarucentregol.nl

"Een complete auto

die voorzien is van alle denkbare opties."

Ford VIGNALE

Dealer: Broekhuis Ford

Afgevaardigde tijdens testdag: Adriaan van Boven

Frans Wolffenbuttel: “Dat deze Ford een snelle auto is, heb ik ervaren bij het wegrijden. Ik moest me echt beheersen. De auto rijdt heerlijk, is stil en schakelt geruisloos. De stoelen zijn goed in te stellen en zitten comfortabel. De achteruitrijcamera laat een duidelijk beeld zien met piepjes voor de afstand. Als je de prijs van deze auto vergelijkt met de BMW in deze uitvoering, dan is de keuze snel gemaakt voor de Ford Vignale.”

Richard Vonk: “Een zeer complete auto. Het effect van instelbare dempers is goed merkbaar. De auto stuurt erg prettig en heeft een zeer goede wegligging. Daar staat Ford ook om bekend. Praktisch alles is elektrisch instelbaar zoals de stoelen en zelfs het stuurwiel. De achteruitrijcamera doet zijn werk goed. Prijs voor deze uitvoering ligt hoog. Maar daar krijg je wel een compleet uitgeruste auto voor die concurrerend is in zijn klasse.”

Adri van Doesburg: “Een mooie auto voor de zakelijke rijder met een uitstekende zit en prettige rijeigenschappen. De navigatie is goed leesbaar. Extra’s zijn met uitzondering van de achteruitrijcamera overbodig.”

Specificaties

Merk: Ford

Model: Vignale

Type: 2.0 TDCi Powershift

Transmissie: automaat

Cilinderinhoud: 1997 cm3

Vermogen: 180pk

Koppel: 400 Nm.

Verbruik: 1 op 20,4

Acceleratie: 0-100km/h in 8,6 s

Topsnelheid: 223 km/uur

Uitrusting: Vignale uitvoering is de top uitvoering van de Mondeo. De auto heeft o.a. adaptive cruise control, lane assist en active noise control.

Verkoopprijs: e 48.600 Er is al

een Vignale diesel met 21%

bijtelling voor e 31.175.

Leaseprijs: Er is al een Mondeo vanaf e 499 euro per maand bij Broekhuis lease (full operational, obv. 20.000 p/jr, 5 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: e 29.575

"Een zeer

complete en mooi afgewerkte auto."

BMW 330 e

Dealer: Ekris

Afgevaardigde tijdens testdag: Sam van den Berg

Cees Brouwer: “In één woord een topauto die zeer representatief oogt en wat mij betreft de mooiste van de testdag was. Het comfort is op zich goed, maar ik heb liever een auto met een hoge instap. De navigatie heeft een prachtig design en is functioneel. De nieuwprijs is fors, maar wel BMW-waardig. Een prachtige auto met klasse rijeigenschappen die door zijn hybride aandrijving ook nog eens zuinig is.”

Adri Van Doesburg: “Een mooie strakke en sportieve auto waar ik een positief gevoel aan heb overgehouden. Voor de zakelijke rijder is het een uitstekende keus met veel comfort aan boord. Vanaf de bestuurdersstoel heb je een prima kijk op de weg. Handig zijn ook de elektrisch verstelbare spiegels. De prijs is zonder meer goed.”

Richard Vonk: “Ik ben erg te spreken over de fraaie afwerking van deze BMW evenals het rijgedrag. De auto stuurt fantastisch en heeft genoeg power. Prettig is het instelbare onderstel in combinatie met achterwielaandrijving. De sportieve zit is helemaal mijn smaak. Gezien de vele opties lijkt me de prijs concurrerend.”

Specificaties

Merk: BMW

Model: 330e

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2.0

Vermogen: 252 pk

Koppel: 420 Nm

Verbruik: 1 op 40

Acceleratie: 0-100 km/u in 6,3 sec

Topsnelheid: 225 km/u

Uitrusting (speciale opties):

Verkoopprijs: € 58.400,-

Leaseprijs: €€676,- (full operational, obv. 20.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: € 44.764,-

Informatie: www.ekris.nl

'De Giulietta is sportief, compleet en veilig, maar vooral heel erg ‘fun'

Volkswagen Golf GTE

Dealer: Vallei Auto Groep

Afgevaardigde tijdens testdag: Christine van Kruistum

Richard Lanting: “De auto is lekker snel en compleet uitgerust met prima comfort. De navigatie is duidelijk en overzichtelijk. De prijs is gezien de bijtelling van 7% erg gunstig. Ik zou deze auto meteen kiezen ware het niet dat hij te klein is voor mijn gezinssituatie.”

Richard Vonk: “De degelijkheid, compleetheid en krachtige uitstraling spraken me meteen aan. De auto is van alle comfort voorzien en qua zitcomfort zou mijn voorkeur uitgaan naar sportstoelen. De navigatie spreekt voor zich en is duidelijk en overzichtelijk.”

Fijgje Folkers: “Een auto die zeer representatief oogt en fijn rijgedrag heeft met een goede wegligging. Deze Volkswagen is met een automaat en een hybride aandrijving uitgerust, dat voor zuinig en comfortabel rijplezier zorgt. Parkeren gaat met de parkeersensoren haast vanzelf. Een degelijke, sportieve auto met slechts 7% bijtelling die het aanschaffen waard is.”

Adri van Doesburg: “Een compacte auto met goede rijeigenschappen. Ik vind deze Volkswagen echter minder geschikt voor de lange afstand. Met navigeren heeft deze auto geen probleem.”

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Golf GTE

Type: Hybride

Transmissie: DSG automaat

Cilinderinhoud: 1.4 TSI

Vermogen: 204 pk

Koppel: 250 Nm bij 1600-3500 min Verbruik: 1 op 58,8 combi

(11,4 kwh per 100 km)

Acceleratie: 0-100 km/u in 7,6 sec

Topsnelheid: 222 km/u

Uitrusting: Getint glas achter, 18 inch Serron velgen, Spiegelpakket,

Executive plus pakket

Vanafprijs: € 38.190, -

Leaseprijs: € 735,- p mnd.

(excl. BTW) (full operational,

o.b.v. 48 mnd./20.000 p/jr)

Informatie: Vallei Autolease heeft nog een aantal voorraad modellen met 7% bijtelling, op=op!

www.valleiautolease.nl

"Een compacte

auto met goede rijeigenschappen."

AUDI A3 E-TRON

Mathijs Pondes: “Een mooie sportieve auto die strak is afgewerkt en een zeer goede rijkwaliteit heeft. De stoel is te verstellen in een comfortabele of sportieve stand, passend bij de rijstijl van de bestuurder. De navigatie is fraai weggewerkt in dashboard en heeft een groot en duidelijk scherm. Deze Audi biedt veel opties, oogt sportief en is milieuvriendelijk.”

Richard Lanting: “Deze Audi biedt veel kwaliteit en ligt vast op de weg, en is daarnaast lekker snel. De stoelen zitten heerlijk comfortabel en kunnen verlengd worden. Duidelijk en gemakkelijk in te stellen is ook de navigatie. De prijs is Audi waardig.”

Stefan Fleijsman: “Zonder meer een mooie luxe auto die zeer netjes is afgewerkt. Het rijgedrag van de auto is super, vooral als hij het weggedrag corrigeert. Het zitcomfort is uitstekend dankzij de lekkere leren stoelen. De navigatie is een fraai scherm dat uit het dashboard komt. Muziek of radio luisteren is een genot door het Bang en Olufsen systeem.”

Fijgje Folkers: “Deze Audi heeft me verrast door zijn heerlijk rijgedrag en soepele wegligging. Het interieur is mooi afgewerkt met stevige comfortabele stoelen. Een degelijke representatieve auto die zijn prijs volledig waard is.”

Specificaties

Merk: Audi

Model: A3 e-tron

Type: Ambition Pro Line Plus

Transmissie: S-tronic automaat

Cilinderinhoud: 1.4 TFSI PHEV Vermogen: 204 pk

Koppel: 250 Nm bij 1600-3500 min

Verbruik: 1 op 58,8 combi

(11,4 kwh per 100km)

Acceleratie: 0-100 km/u in 7,6 sec

Topsnelheid: 222 km/u Uitrusting: Leder, S line, Bang & Olufsen, Panorama dak, Parkeerhulp plus, 18 inch Rotor velgen

Vanafprijs: € 37.900, -

Leaseprijs: € 895,- p mnd.

(excl. BTW) (full operational,

o.b.v. 48 mnd./20.000 p/jr)

Informatie: Vallei Autolease heeft nog een aantal voorraad modellen met 7% bijtelling, op=op!

www.valleiautolease.nl

"Een mooie sportieve auto die strak is afgewerkt en een zeer goede rijkwaliteit heeft."

delen:

Vallei Business nr 2 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by