Hutten Makelaardij: Alleen een bedrag op een stuk papier?

Magazines | Vallei Business nummer 5 2016

Taxatie

Alleen een bedrag

op een stuk papier?

Zo'n 30 jaar geleden was een taxatie niet meer dan een korte verklaring met een bedrag en een polaroidfoto. Op één A4 'tje. Maar sinds die tijd is veel veranderd en zijn taxatierapporten steeds vollediger geworden.

De vastgoedcrisis die gelukkig weer bijna achter ons ligt heeft de eisen begrijpelijk verder aangescherpt. Met als laatste ontwikkeling de oprichting van het NRVT (Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs) die strakke reglementen heeft voor taxateurs. Soms lastig, maar noodzakelijk en juist daardoor geven deze taxaties ondubbelzinnige duidelijkheid over alle aspecten van de waarde van uw gebouw. Daarmee werden de rapporten nog dikker en dan is het eigenlijk best jammer dat nog steeds vrijwel alleen wordt gekeken naar de waarde in het rapport. Want er staat zoveel meer in.

Inzicht

Door het rapport goed te lezen krijgt u inzicht in de exploitatie, en waar uw pand staat in de markt. Als voorbeeld: U staat voor de keuze verbouwen of verhuizen? Maar gaat die verbouwing die flink wat kost ook echt wel waarde toevoegen of wordt het pand juist minder makkelijk om te verkopen of te verhuren? En is dus verhuizen een veel betere optie? Ook investeringen op duurzaamheid worden beoordeeld qua invloed op de exploitatielasten en de waarde van het gebouw. Het vervangen van een dak combineren met energiebesparende maatregelen kan echt waarde toevoegen en uw pand meer of soms zelf weer toekomst geven. Vaak samen met een goedkopere financiering!

Heeft u een taxatie vraagstuk voor financiering, verbouwing, voor de belastingdienst of de jaarrekening? Bel gerust, wij leggen u graag uit hoe het werkt! n

Hutten Makelaardij & Bedrijfshuisvesting

Info@huttenmakelaardij.nl - 0318-519002

Jos van Klinken RT - Makelaar en Taxateur

Aangesloten bij NVM, TMI, Vastgoedcert

en NRVT

Special Bedrijfshuisvesting - Makelaardij

delen:

Vallei Business nummer 5 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by