Van Deuveren Plaagdierbeheersing & Advies houdt ongenode gasten buiten de deur

Magazines | Vallei Business nummer 5 2016

Dennis Van Deuveren bezoekt ook regelmatig pluimveebedrijven voor plaagdierbeheersing.

Van Deuveren Plaagdierbeheersing & Advies houdt ongenode gasten buiten de deur

De herfst heeft zijn intrede gedaan en dit betekent dat ratten en muizen een beschutte plaats zoeken om de winter door te komen. Drukke tijden dus voor Dennis en Ab van Deuveren, die dagelijks in de weer is met deze ongenode gasten.

Sinds 2009 runt Van Deuveren zijn bedrijf dat gespecialiseerd is in plaagdierbestrijding, Van Deuveren Plaagdierbeheersing & Advies, vanuit Barneveld. Van ratten, muizen, mollen tot wespen, vliegen en houtworm; niets gaan ze uit de weg. Volgens Van Deuveren heeft met name de agrarische sector veel last van ongedierte zoals vliegen en muizen. "Ook bedrijven waar voedsel of veevoer wordt geproduceerd lopen een hoog risico op ongedierte. In het buitengebied is er altijd kans op vliegenoverlast, dit komt doordat hier veel boerderijen gevestigd zijn en omdat de mest wordt uitgereden op het land wat de vliegen aantrekt."

Inspectie

Nu de dagen kouder worden, komen bovendien ratten en muizen weer naar binnen. "Ze kiezen dan vaak voor een woning of bedrijfspand waar een mogelijkheid is om naar binnen te komen", legt Van Deuveren uit. "Hierbij moet je denken aan openingen die groter zijn 0,5 cm, want dat is namelijk al genoeg voor bijvoorbeeld een muis."

Doordat Van Deuveren regionaal werkt, kunnen de medewerkers snel in actie komen, wanneer er ergens ongedierte gesignaleerd is. "Wij komen altijd eerst langs voor een inspectie. Tijdens de inspectie wordt er onderzocht om welk ongedierte het gaat. Als de situatie duidelijk is, wordt er een plan van aanpak gemaakt. Dit bespreken we met de klant. Vervolgens wordt een afspraak gemaakt wanneer de bestrijding en/of wering kan plaatsvinden. Als het ongedierte weg is, volgt nog een nacontrole om er zeker van te zijn dat het ongedierte verdwenen is."

Preventie

Preventie speelt volgens Van Deuveren een belangrijke rol, wil je ongedierte buiten de deur houden. "Zorg ervoor dat voedsel en eventueel honden-, katten en veevoer in goed afgesloten bakken zitten. Ruim rommel en afval rondom je huis of bedrijf goed op, omdat dit ratten en muizen aantrekt. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk begroeiing is tegen gebouwen, omdat dit schuilplaatsen zijn voor ratten en muizen. Wees er zeker van dat je riool in orde is en geen kapotte buizen bevat. Vaak zitten ratten in het riool en kunnen ze op deze manier makkelijk op je terrein komen. Door preventief te werk te gaan kun je al heel veel problemen met ongedierte voorkomen." n

www.vandeuveren-plaagdieren.nl

Special Bedrijfshuisvesting - ongediertebestrijding

Certificering

De mensen bij Van Deuveren Plaagdier-beheersing & Advies zijn EVM gecertificeerd en hebben de licentie mollen- en woelrattenbestrijding met pellets in hun bezit. De onderneming is bovendien

IKB-PSB gecertificeerd. Dit laatste

houdt in dat Van Deuveren op pluimvee-

bedrijven plaagdierbestrijding mag doen.

delen:

Vallei Business nummer 5 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by