Rabobank financiert een goed plan binnen één dag

Magazines | Vallei Business nummer 5 2016

Ondernemers zitten vol energie, ambities en ideeën. Ze willen vooruit en zo snel mogelijk hun plannen uitvoeren. Oplossingen die snelheid en gebruiksgemak bieden zijn daarom een must. Rabobank anticipeert daarop met de online financieringstool, waarmee klanten zelf hun financieringsaanvraag kunnen doen. Dit biedt snelheid en gemak, want de bank financiert klanten met een goed plan binnen één dag. Paul Bouwmeester, manager MKB van Rabobank Vallei en Rijn legt uit hoe het werkt.

Paul: "De belofte die we doen, geldt voor klanten van onze bank die een financiering aan willen vragen van tussen ? 5.000 en ? 1 miljoen. Deze mag gebruikt worden voor de aanschaf van inventaris, machines, onroerend goed voor eigen gebruik, voorraden, werkkapitaal, levende have en transportmiddelen. De nieuwe aanvraag, plus een eventuele huidige zakelijke financiering van de Rabobank, mogen gezamenlijk niet hoger zijn dan ? 1 miljoen. Ook kan online een lening of krediet worden aangevraagd." Helaas is het niet in alle gevallen mogelijk om binnen één dag financieringsduidelijkheid te krijgen, gaat Paul verder. "Bijvoorbeeld bij een buitenlandse rechtsvorm of NV. Ook het financieren van onroerend goed voor de verhuur, goodwill en aandelen vraagt wat meer tijd. Uiteraard bespreken we ook deze situaties met onze klanten."

In drie stappen naar een financiering binnen één dag

De aanvraag wordt online gestart door in te loggen en de gewenste gegevens in te vullen. Hierbij wordt gevraagd de prognose in te vullen en jaarcijfers toe te voegen. Als alle benodigde documenten aanwezig zijn, duurt dit deel van de aanvraag ongeveer één uur. Het hele dossier kan dan in één keer verstuurd worden. Gebeurt dat voor 12.00 uur, dan wordt de klant nog dezelfde dag teruggebeld. Wordt de financieringsaanvraag na 12.00 uur of in het weekend verstuurd, dan wordt de klant, de volgende werkdag, teruggebeld. Er wordt dan direct een afspraak ingepland, die de volgende dag al plaats kan vinden. De adviseur heeft het dossier dan al doorgenomen. Zo kan de adviseurs gericht vragen stellen en de ondernemer krijgt uiteraard de kans om het plan verder toe te lichten. Op basis van het gesprek en de aangeleverde gegevens kan de adviseur direct uitsluitsel geven over de financiering.

Een aanvraag doen door een intermediair

"Het is ook mogelijk om de aanvraag door een intermediair te laten doen op Financieringsportaal.nl, zegt Bouwmeester. "De intermediair vult daar de aanvraag in met onder andere jaarcijfers en een prognose. Zodra dat gebeurd is, krijgt de klant bericht. Die kan dan de compleet ingevulde aanvraag controleren en via het Financieringsportaal versturen naar onze bank. Wij nemen in dit geval voor het einde van de eerstvolgende werkdag contact op om een gesprek aan te gaan. De klant moet er wel rekening mee houden dat de intermediair kosten in rekening kan brengen voor het doen van de aanvraag." n

Kijk voor meer informatie over het doen van een online financieringsaanvraag op www.rabobank.nl/financieren. Of neem contact op met onze

medewerkers op (0318) 660 664 of

bedrijven.vr@rabobank.nl

Rabobank financiert een goed

plan binnen één dag

Financiën

Paul Bouwmeester

delen:

Vallei Business nummer 5 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by