Ondernemen doe je in Nijkerk

Magazines | Vallei Business nummer 2 2017

De gemeente Nijkerk is een geliefde plek voor veel bedrijven om zich te vestigen. Niet alleen omdat de bedrijventerreinen direct aan de A28 en A1 zijn gelegen, maar ook vanwege het aanbod van goed opgeleide arbeidskrachten en het uitstekende woon-leef klimaat. Bovendien denkt de gemeente graag mee met de ondernemers. "Wij leveren maatwerk voor de partijen die belangstelling hebben om zich hier te vestigen", aldus Patricia van Loozen, wethouder Economische Zaken binnen de gemeente Nijkerk.

Nijkerk heeft voor ieder bedrijf een passende locatie op de bedrijventerreinen Arkerpoort, De Flier, Westkadijk en Spoorkamp. Het terrein Arkerpoort ligt direct aan de afslag Nijkerk-Zuid en is prachtig gelegen aan de A28. De Flier is het bedrijventerrein waar volop gelegenheid is voor bedrijven die grotere kavels nodig hebben. Voor wie belangstelling voor een andersoortige bebouwing heeft biedt multifunctioneel park Spoorkamp volop kansen. Dit terrein is nagenoeg uitverkocht. Westkadijk kenmerkt zich door de ligging aan de Akervaart en de nabijheid van het centrum van Nijkerk. "Zo hebben we een mooi aanbod voor bedrijvigheid met een optimale bereikbaarheid", aldus Patricia van Loozen.

Beeldkwaliteit
De bedrijfspanden worden onder beeldkwaliteit gebouwd. Dit betekent dat er veel aandacht is voor het uiterlijk van de panden maar ook zeker voor de inrichting van de openbare ruimte en het groen op het bedrijfsterrein. Er is veel belangstelling voor de zichtlocaties. "Arkerpoort is uitermate geschikt voor huisvesting van bedrijven in een hoog segment. Terrein Arkerpoort is een kleinschalig bedrijventerrein van ca. 4 hectare en is nagenoeg uitverkocht. Terrein De Flier is een grootschaliger gebied. Bijna 27 hectare netto. Ook hier is sprake van zichtlocaties. Dus huisvesting van bedrijven in de breedste zin van het woord".

Uitgifteteam
Ondernemers die zich willen vestigen op een van de bedrijventerreinen kunnen rekenen op de expertise van het Uitgifteteam. "Ons vaste Uitgifteteam begeleidt de verkoop van bedrijventerreinen", aldus Patricia van Loozen. "In dit team zit alle deskundigheid aan tafel die nodig is om bedrijven volop te faciliteren in het traject om te komen tot koop van een perceel op een van de bedrijventerreinen." "Service en klantgerichtheid staan voorop, we denken mee met de klant. Verder heeft het bedrijf één aanspreekpunt gedurende het verkoopproces. Als bestuurder praat dit team mij regelmatig bij over de vorderingen, ik spreek zelf ook met partijen en ga regelmatig op bedrijfsbezoek om kennis te maken met het bedrijf. Nijkerk levert maatwerk voor de partij die belangstelling heeft voor een van de bedrijventerreinen. Dit betekent ook dat wij meedenken met de eisen die worden gesteld aan het bouwen, parkeren , architectuur, beeldkwaliteit etc. Wij passen flexibiliteit toe met de verkaveling die het bedrijf nodig heeft."

www.nijkerka28.nl

Spoorkamp
Door de diversiteit aan functies heeft dit gebied een dynamisch karakter. Inmiddels zijn diverse kavels ingevuld met hoogwaardige gebouwen.

De Flier
De Flier is het bedrijventerrein waar ook volop gelegenheid is voor bedrijven die grotere kavels benodigd hebben. Ook kleinere kavels zijn er voldoende. Dit terrein heeft een hoogwaardige uitstraling en ruimtelijke inrichting. Er is een lange strook zichtlocaties aan de A28 waar bedrijven zich kunnen presenteren.

Arkerpoort

Arkerpoort ligt direct aan de afslag Nijkerk Zuid. Het is een overzichtelijk, kleinschalig bedrijventerrein. De zone aan de A28 biedt een goede zichtlocatie voor bedrijven. Er zijn goede mogelijkheden voor handelsbedrijven op het gebied van auto's, boten en caravans. Vanwege de prominente ligging aan de A28 en de entree van Nijkerk, heeft de Arkerpoort een hoge beeldkwaliteit.

Westkadijk
Westkadijk ligt aan het water Arkervaart en grenst direct aan het centrum van Nijkerk. Het betreft een kleinschalig bedrijfsterrein met nog een aantal beschikbare kavels langs de zichtlocatie.

NIJKERK: HÉT FOODPRODUCTIONCENTRE
Nijkerk is met circa de helft van de regionale werkgelegenheid in Regio FoodValley in de voedings- en genotmiddelenindustrie een belangrijke speler in de foodproductie. Nijkerk noemt zich dan ook hét Foodproductioncentre. Behalve de historische grondslag (o.a. tabak), de aanwezigheid van de Arkervaart en de goede ligging ten opzichte van de snelwegen is het ook de aanwezigheid van het ontstane cluster zelf, waardoor vestiging in Nijkerk aantrekkelijk is. Voor producerende bedrijven is Nijkerk bovendien zeer gunstig gelegen; op korte afstand van de grote bevolkingsconcentraties van de Randstand, de afzetmarkt, maar niet met dezelfde fileproblematiek. Ook kennisintensieve bedrijven weten de weg te vinden naar Nijkerk. Als vestigingsplaats voor kennisintensieve bedrijven kan Nijkerk in de eerste plaats gezien worden als onderdeel van de regio Amersfoort, omdat Nijkerk daar in de praktijk in ruimtelijk economisch opzicht deel van uit maakt. Voor kennisintensieve bedrijven heeft die regio een economisch sterk profiel, met onder meer een grote diensten- en adviessector en een hogeropgeleide beroepsbevolking.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by