BLCC Loopbaanbegeleiding & Coaching: Iedereen goed op zijn plek

Magazines | Vallei Business nummer 2 2017

Binnen een werkkring je draai niet vinden. Overbelast raken. Een veranderde bedrijfsstructuur. Drang tot zelfontplooiing. Beperkingen na ziekte. Personeel kan ermee te maken krijgen en de gevolgen daarvan werken door in de onderneming. BLCC Loopbaanbegeleiding & Coaching richt voor deze mensen persoonlijke trajecten in om samen met hen nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Tekst: Aart van der Haagen

Fotografie: Marcel Krijgsman

Iedere ondernemer met personeel weet dat de productiviteit binnen het bedrijf daalt wanneer mensen door wat voor oorzaak ook niet op de juiste plek zitten. De hoogte van de (sluip)kosten die dat veroorzaakt valt moeilijk te becijferen, maar duidelijk is dat de onderneming eronder lijdt en de medewerkers ook, inclusief de collega's rondom degene(n) bij wie knelpunten liggen. De sleutel tot een oplossing ligt in het creëren van carrièrematig welzijn op basis van positieve aandacht en persoonlijke perspectieven, precies de specialiteit van BLCC Loopbaanbegeleiding & Coaching. Dit bureau in Bennekom beschikt over een officiële CMI-certificering (Career Management Institute) en garandeert daarmee kwaliteit op het hoogste niveau. "Dat behoort tot onze kernwaarden, net als onze betrokkenheid, resultaatgerichtheid en professionaliteit," zegt oprichter Jef van Beckhoven. "Binnen een zeer persoonlijke, individuele aanpak stellen we het belang van onze cliënt voorop en geven hem of haar zelf de regie over het traject, met de eigen gedachtegang als basis. De klik met hem of haar blijft het belangrijkst."

Blijvend effect
BLCC verzorgt onder meer coaching, outplacement, loopbaanorientatietrajecten en communicatietrainingen. "Ervaart iemand een te hoge werkdruk, spanningen in de collegiale sfeer, verwachtingen die hij of zij niet kan waarmaken of spelen dingen uit de privésfeer een rol, dan starten we een serie gesprekken op om de knelpunten te onderkennen en aan te pakken. Daarbij betrekken we ook de werkgever. We maken afspraken met elkaar over het bereiken van concrete doelen en evalueren dit aan het eind. Indien nodig vindt later opvolging plaats, om een blijvend effect te genereren." Van een heel andere orde is de situatie waarin de medewerker van baan wil of moet veranderen, vanuit eigen wens tot ontwikkeling, vanuit bedrijfsmatig oogpunt of om een andere reden. "Op basis van iemands talenten en persoonlijke voorkeur begeleiden we hem of haar om hetzij binnen hetzelfde bedrijf, hetzij elders, een nieuw perspectief te ontwikkelen. Dat kan ook gebeuren na ziekte, wanneer er medische beperkingen ontstaan."

Onderzoek: meer perspectieven
Ruim een kwart eeuw nadat Van Beckhoven voor zichzelf begon met loopbaanbegeleiding en coaching vermeldt zijn portfolio een flink aantal grote en kleine opdrachtgevers in heel Nederland. "Binnen een onderzoek naar de effecten van de trajecten dat we met drie andere bureaus hebben uitgezet reageerden ondernemers met termen als 'vergroting van inzetbaarheid', 'een goed klankbord', 'steun en richting', 'voorkomen dat mensen vastroesten' en 'een frisse blik'. Geënquêteerde medewerkers zien voor zichzelf meer perspectieven, een groei van het zelfvertrouwen en het verkrijgen van de regie over hun eigen loopbaan. Daar doen we het voor."

www.loopbaanbegeleiding.info

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by