Businessflitsen

Magazines | Vallei Business nummer 3 2017

Business Flitsen

Voorbereidingen Business Event Veenendaal in volle gang

De voorbereidingen van het Business Event gemeente Veenendaal zijn in volle gang. Naar verwachting zullen er veel ondernemers aanwezig zijn om het programma op 20 november a.s. bij te wonen. In het officiële programma zal de 'Ondernemer van het Jaar' in drie verschillende categorieën bekendgemaakt worden en zal de ICT award uitgereikt worden. Het werk van de voordrachtscommissie zit er inmiddels op. Na een viertal intensieve vergaderingen heeft de commissie een shortlist samengesteld waar de voorgedragen kandidaten op staan. De organisatie Network Business Events heeft vervolgens contact gezocht met de potentiële genomineerden en hun verzocht om aanvullende informatie over het bedrijf en de bedrijfsvoering aan te leveren. Deze vragen zijn opgesteld in het zogeheten motivatieformulier die tevens de criteria van de jury omvatten. De formulieren zijn gebundeld in het juryboek en op 27 juni j.l. officieel overgedragen aan de jury. De inhoud van het juryboek zal de jury voor een lastige taak zetten, gezien de parels van ondernemingen die er in staan. ''Een voordracht is al een felicitatie waard, er zijn heel wat bedrijven ter tafel gekomen waaruit er ongeveer 8 bedrijven per categorie geselecteerd zijn door de voordrachtscommissie. Ondanks dat dit al de 13e editie is van het Business Event gemeente Veenendaal, worden er steeds weer bedrijven opgemerkt en ontdekt die zich dusdanig onderscheiden van anderen binnen en buiten hun branche. Wij danken de voordrachtscommissie voor de geleverde bijdrage en wensen de jury heel veel succes bij het selecteren van de genomineerden én winnaars.'' aldus Astrid Schimmel, directeur Network Business Events.

Bent u ook benieuwd wie er dit jaar genomineerd zullen worden door de deskundige jury?

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van het Business Event gemeente Veenendaal door de facebookpagina van het evenement te liken: www.facebook.com/businesseventveenendaal.

Wilt u meer informatie over het Business Event?

Dan kunt u contact opnemen met de organisatie Network Business Events via het telefoonnummer 0318-658740 of per e-mail info@nbe.nu. 

Energiemanager voor Veendendaalse bedrijven

Het Veenendaals bedrijfsleven kan vanaf voortaan een beroep doen op een Energiemanager. Laurens Wiersma gaat vanaf die datum aan de slag als aanspreekpunt voor bedrijven die moeten voldoen aan de milieuwetgeving, zoals omschreven in het Activiteitenbesluit én voor alle andere bedrijven die hun energieverbruik substantieel willen verlagen.

"Ondernemers moeten weten dat in het Energieakkoord afspraken zijn gemaakt voor de intensivering van het toezicht en de handhaving op de wettelijke verplichtingen rond energiebesparing. Ik kan aan de hand van een gratis quickscan op een rij zetten welke maatregelen de betreffende ondernemer kan nemen om te voldoen aan de wetgeving en zo boetes te voorkomen. Vervolgens kan ik de ondernemer de weg wijzen in het realiseren van de energiebesparende maatregelen en het duurzaam opwekken van energie", aldus Laurens. Het bijzondere is dat ook kleinere bedrijven een beroep kunnen doen op de Energiemanager: "Vaak wil men graag overgaan op duurzame energie, maar ontbreekt de tijd om het allemaal uit te zoeken. Ik kan dan de mogelijkheden in kaart brengen, zodat ook het MKB eenvoudig en gericht aan de slag kan met verduurzamen en geld besparen." Wiersma is werkzaam vanuit een kantoor bij IW4 en zal zich in eerste instantie richten op de bedrijven die lid zijn van een Coöperatieve Vereniging van de bedrijventerreinen, omdat hij voor het overgrote deel bekostigd wordt vanuit de reclamebelasting. Ook de gemeente Veenendaal betaalt mee, omdat zij ervan overtuigd is dat de energiemanager met de bedrijven een belangrijke bijdrage leveren aan het Energieneutraal Veenendaal programma. Het aanstellen van een Energiemanager, vooralsnog tot eind 2018, is één van de bijdragen vanuit het bedrijfsleven aan het streven naar een Energieneutraal Veenendaal in 2035.

Laurens Wiersma is bereikbaar via

energiemanager@ondernemendveenendaal.nl

of 06 51 07 14 68.

Fotografie: Jan-Fotografie
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by