Wageningen University  & Research bestaat 100 jaar

Magazines | Vallei business nummer 4 2017

Wageningen University & Research bestaat 100 jaar

In 2018 bestaat Wageningen University & Research (WUR) 100 jaar. In de afgelopen eeuw heeft de organisatie zich als

wereldwijde expert bewezen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Fotografie: Marte Hofsteenge

Op 9 maart 2018 bestaat WUR 100 jaar en vanaf dat moment vinden verspreid over het gehele jaar diverse activiteiten plaats waarbij ook bedrijven uit Wageningen en de regio betrokken zijn. Een aantal activiteiten is speciaal gericht op ondernemers en/of inwoners uit de regio.

ZEEPKIST

Zo zullen er in de stad Wageningen op meerdere momenten activiteiten plaatsvinden, zoals een 'zeepkist' op de Markt waarop wetenschappers van WUR met de aanwezige Wageningers in gesprek gaan over producten die door WUR ontwikkeld zijn. Daarnaast vraagt WUR een aantal inwoners van Wageningen om op een zondagmiddag in 2018 hun huiskamer ter beschikking te stellen. Een wetenschapper van WUR houdt die middag een kort, aantrekkelijk en aansprekend exposé over zijn of haar vak voor geïnteresseerde stadsgenoten. Aanmeldingen hiervoor zijn zeer welkom!

Ook voor bedrijven uit de regio worden activiteiten georganiseerd zoals een Bedrijvendag met de titel 'Impact on Business' waaraan zeker ook een rol voor ondernemers in de regio is toebedeeld. Ondernemers worden van harte uitgenodigd om mee te doen. Ook zal er een 100 years-component zijn op het evenement F&A Next, waar state-of-the-art voeding en agritechnologie zullen worden gepresenteerd.

DOE MEE!

Share your story, support a project: we zijn allemaal 'Wageningers'. Voor vier projecten van 100 years WUR vraagt het Universiteitsfonds: share your story, support a project. Doe mee via www.100x100.wur.nl, er is vast een project bij dat u aanspreekt, of deel uw verhaal over Wageningen University & Research en uw onderneming.

WUR ziet er naar uit om u te ontmoeten bij de activiteiten van het 100 years WUR-programma. Op de website is het volledige programma te vinden. WUR is benieuwd of u als ondernemer belangstelling heeft om bij te dragen aan het programma.

Neem voor meer informatie of aanmeldingen contact op met 100years@wur.nl of kijk op www.wur.nl/100years.

WUR IN VALLEI BUSINESS

In aanloop naar het 100-jarig bestaan van WUR publiceert Vallei Business met ingang van de volgende editie een serie artikelen over Wageningen University & Research. In de volgende editie aandacht voor WUR en de samenwerking met ondernemers in de regio.

Vallei business nummer 4 2017

Lees volledige uitgave online