Olround Bowling Veenendaal: Bowlen, maar dan anders

Magazines | Vallei business nummer 4 2017

Bowlen,

maar dan anders

Bowlen, een activiteit die alle trends blijkt te overleven. Toch moeten de entourage en de invulling van het programma wel degelijk met de tijd meegroeien. Olround Bowling in Veenendaal laat er een frisse benadering op los, die deze alom bekende vrijetijdsbesteding laat uitgroeien tot een verrassende, veelzijdige middag of avond uit. Gastheerschap staat daarbij centraal.

Tekst: Aart van der Haagen Fotografie: Olround Bowling

Beleving, unieke invalshoeken en gastheerschap kenmerken Olround Bowling Veenendaal

"Vanaf scratch zijn we hier begonnen," vertelt bedrijfsleider Paul Kortman, verwijzend naar het feit dat Olround Bowling de locatie in het centrum van Veenendaal drie jaar geleden overnam, waarna het complete interieur op de schop ging. "Het oogde gedateerd, met overal muren en hokjes. We hebben het echt tot casco leeggetrokken en helemaal opnieuw opgebouwd en ingericht, met een ambiance op het snijvlak van een industriële look en een huiskamersfeer. Er staan comfortabele Chesterfield-banken bij de banen, zodat de spelers tussendoor lekker even kunnen chillen. We passen veel tapijt, gordijnen en sfeerverlichting toe en zelfs een open haard ontbreekt niet. Onze visie? Het creëren van een belevenis. Dat houdt meer in dan alleen een balletje rollen. Dat zit hem in de entourage, maar ook in allerlei aanvullende activiteiten, verrassende invalshoeken en last but not least gastvrijheid. We maken het bowlen meer interactief en zorgen voor bediening op de banen. In de service streven we naar een heel open verstandhouding met de gasten, met aandacht voor hen en oog voor detail. Mochten mensen aangeven dat iets niet naar wens verloopt, dan springen we daar gelijk op in en geven er een positieve wending aan."

Arrangementen

Olround Bowling legde in aanloop tot de opening in 2014 acht hoogwaardige wedstrijdbanen aan, die elke twee jaar gekeurd worden. "Niets geeft zoveel teleurstelling bij een groep als een machine die ineens dienst weigert," verklaart Kortman. "Kwaliteit stond daarom voorop bij de keuze. Overigens speelt bij ons een vaste bowlingvereniging en organiseren we regelmatig toernooien en andere gezellige competities. Verder is de rolstoelvriendelijkheid verbeterd en bieden we nu uitgebreidere buffetten, met eten van écht goede kwaliteit. De meeste groepen boeken een arrangement inclusief een driegangendiner, waarbij we nu hotplates op tafel zetten. Die brengen als voordeel met zich mee dat mensen niet op een kok hoeven wachten aan het buffet en daarmee langer gezellig bij elkaar kunnen zitten. Er zijn diverse arrangementen, zoals biertje-balletje-bowlen en speciaal voor bedrijven de 1-2-3-deal: één uur bowlen, twee uur dineren en tegelijkertijd drie uur drinken. Dat werkt, heel overzichtelijk, op basis van een prijs per persoon. Overigens betekent onbeperkt eten en drinken ook écht onbeperkt, dus niet dat dingen ineens op zijn. We geven eerlijk advies of een klant beter wel of niet de drank kan afkopen. Zulke dingen zorgen ervoor dat mensen terugkomen, ook in een privésetting."

Presentatie, training, vergadering

"Gasten die personeels- of bedrijfsuitjes bij ons bowlingcentrum organiseren, kunnen dat eventueel combineren met een formeel programma-onderdeel, zoals een presentatie, een training of een vergadering," vervolgt Kortman. "Dan stellen we een afsluitbaar gedeelte van het restaurant, voorzien van een beamer en andere audiovisuele apparatuur, speciaal beschikbaar voor zo'n bijeenkomst. Daarna hoeft de groep niet meer te verkassen om te dineren en een leuke activiteit te beleven. Bowling bestaat natuurlijk al heel lang, maar doet het nog altijd goed bij een heel breed publiek. Vrijwel iedereen weet hoe het werkt en kan eraan deelnemen. Het biedt een competitie-element, maar ook ontspanning en een sterk sociaal aspect, want er is voldoende tijd tussen het spelen door om lekker bij te praten met elkaar. Vind maar eens een betaalbare activiteit die al die dingen verenigt. We organiseren trouwens ook een gezellige bedrijvencompetitie, met elke drie weken een wedstrijd. Onder meer Van Hunnik Reclame en Muller Glasvezeltechniek doen eraan mee."

Iets verrassends

Een likeurtje bij de koffie, een ballon voor de kinderen bij het weggaan; kleine dingen maken het verschil. Kortman: "Wij streven ernaar om met het gehele team een stukje beleving toe te voegen, onder het motto 'It's nice to surprise'. Bij binnenkomst en liefst al bij de boeking informeren we waarom een groep naar ons toe komt. In het kader van een speciale gelegenheid, zoals een jubileum? Dan doen we iets verrassends, zetten we iemand of meer mensen die centraal staan in het zonnetje, bijvoorbeeld door een toepasselijk liedje te draaien en eventueel nog iets leuks door de microfoon te roepen. Dat roept een heel familiair gevoel op. Vaak zie je zelfs de hele zaal, dus ook andere groepen, meezingen. Daarvoor schakelen we een eigen deejay in, maar de nadruk ligt eigenlijk helemaal niet op muziek. In iedere baan verschijnt via een random-cyclus een gouden pin. In dat geval waarschuw je het personeel en wie vervolgens een strike gooit, mag aan het rad van fortuin draaien om een prijs voor de hele groep te winnen, zoals een rondje shotjes of een portie bitterballen. Dat versterkt de saamhorigheid. Rook en discoverlichting verhogen de sfeer. Bij grote kerels is de boksbal favoriet en een prijsuitreiking doet het altijd goed. Afhankelijk van de wensen van de groep organiseren we een karaokesessie of schakelen een goochelaar in, die naast de baan allerlei trucs uitvoert. Daar praat iedereen later over na. Speciale thema-avonden

behoren ook tot de mogelijkheden." Misschien wel het meest opvallende aan Olround Bowling is dat het een totaal andere ambiance schept dan de traditionele bowlingcentra die we allemaal wel kennen. Die moet je vooral zelf gaan beleven.

www.olroundveenendaal.nl

Vallei business nummer 4 2017

Lees volledige uitgave online