Column Lagarde Groep

Magazines | Vallei Business nummer 4 2017

Bert Noteboom, directeur Lagarde Groep

In de meeste plaatsen in Nederland daalt het aantal woninginbraken. Gelukkig beseffen steeds meer mensen de risico's en treffen ze preventieve maatregelen. De cijfers van bedrijfsinbraken nemen daarentegen in veel plaatsen toe. Daar kunnen we wat aan doen. Mijn tip: maak gebruik van camera's. Ik geef je vijf redenen om overstag te gaan. Nog niet overtuigd? Lees dan het e-book en voorkom een inbraak.

1. Heterdaad
Wordt er beweging geregistreerd door je alarmsysteem? Je kijkt gelijk live mee met wat er gebeurt. Is er een ongenode gast? Je schakelt de politie direct in. Grote kans op een 'heterdaadje'.

2. Minder loos alarm
Loos alarm komt steeds minder voor. Zeker dankzij de moderne koppeling tussen camera's en je smartphone kom je niet voor niets je bed uit. Gaat het alarm af, dan krijg je een melding. Op je telefoon kun je checken of alles oké is. Loos alarm? Dan draai jij je ? zorgeloos ? nog eens om.

3. Achter slot en grendel
De informatie die een camera registreert, is bruikbaar materiaal voor de politie. De registratie schetst een duidelijk signalement en geeft een beeld van hoe de verdachten opereerden. Door deze informatie te combineren, kan de politie inbrekers makkelijker opsporen.

4. Voorkomen is beter
Wie dingen doet die het daglicht niet kunnen verdragen, staat daarbij het liefst ook niet op film. Het grootste deel van de diefstallen wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. Die groep laat zich vrij eenvoudig afschrikken door camerabewaking. De grootste groep inbrekers houd je zo dus al buiten de deur.

5. Objectief
Camera's zien én onthouden alles. Gedroeg iemand zich de dagen voor de inbraak verdacht rondom jouw pand? Met videobewaking weet iédereen precies hoe het zit. Het komt niet aan op ooggetuigen: een camera registreert zonder vooroordelen en interpretatie: handig in de chaos na een inbraak.

Lees ons e-book op lagarde.nl/camera en laat je overtuigen!

 

delen:

Vallei Business nummer 4 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by