Carwash & Co zet met interieurbaan de puntjes op de i

Magazines | Vallei business nummer 4 2017

Carwash & Co zet met interieurbaan de puntjes op de i Voor een blinkend resultaat

Carwash & Co is een familiebedrijf dat vader Van Riet in 1997 oprichtte in Ede. Sinds 2011 runnen Imar en zijn broers Jordi en Timo samen met hun vader het bedrijf. Volgens Imar is er een groeiende behoefte aan volledige ontzorging op het gebied van autoreiniging. "Vroeger waste je in het weekend nog gezellig samen met je buurman de auto op straat. Tegenwoordig ben je op zaterdag druk met het wegbrengen van de kinderen naar voetbal of hockey, moet je boodschappen doen en wil je ook nog even graag op een terras zitten met vrienden. Je auto wassen is een tijdrovende klus, dus sla je dit liever over. Met het zelf schoonmaken van het interieur ben je alleen al zo'n twintig minuten bezig, terwijl wij er een minuut of acht over doen. Al met al duurt het hier een kwartiertje voordat je auto zowel aan de binnen- als buitenkant schoon is. Een enorme tijdswinst dus."

Fris

De medewerkers van Carwash & Co besteden veel zorg aan het schoonmaken van het interieur van de auto. "Wij nemen met een man of vier het interieur volledig onder handen. Zo worden de ramen van binnen schoongemaakt, maken we het dashboard stofvrij en reinigen we de matten en de bekleding. Het hele interieur, inclusief de kofferbak, wordt zorgvuldig gestofzuigd. Ook wordt er een speciaal autoparfum gebruikt waardoor de auto weer lekker fris ruikt. Dit is een hele subtiele geur. Bij de welbekende boompjes die je aan de spiegel hangt, komt de geur vrij wanneer de zon erop schijnt. Hierdoor kan deze geur heel overheersend zijn wanneer je de auto in stapt. Bij de parfum die wij gebruiken komt de geur langzaam vrij." Tot slot is er een medewerker die controleert of alles goed schoongemaakt is. "Wij laten niemand met een vuile auto wegrijden", benadrukt Imar.

Of de medewerkers van Carwash & Co niet terugdeinzen voor een beetje rommel antwoordt Imar lachend: "Iedereen laat wel eens een snoeppapiertje of een bananenschil in zijn auto liggen. We zijn allemaal mensen. Zitten er echt hardnekkige vlekken in, dan kunnen wij deze niet verwijderen. Voor bijvoorbeeld een vetvlek in je colbert ga je ook naar de stomerij. Maar alles wat onder basisvervuiling valt, daar weten wij wel raad mee."

Ruime openingstijden

Met de opening van de interieurbaan gaat Carwash & Co in Ede met ruimere openingstijden werken. "We komen hiermee tegemoet aan de 24-uurs economie", verklaart Imar.

Mensen die toch liever zelf hun interieur reinigen kunnen nog steeds terecht bij Carwash & Co. "We hebben hier voldoende stofzuigers waarmee je zelf je auto uit kunt zuigen. Binnenkort wordt deze ruimte helemaal overdekt, waardoor je nooit meer in de regen je auto staat te stofzuigen."

www.carwashco.nl

Niets zo fijn als de geur van een schone auto. Toch is voor veel mensen het schoonmaken van de auto een noodzakelijk kwaad. Carwash & Co, al jaren specialist in het wassen van auto's in de Vallei-regio, biedt met ingang van het voorjaar 2018 een

totaalservice voor autoreiniging door de uitbreiding met een interieurbaan. Terwijl je zelf even een kopje koffie drinkt en een krant leest, wordt het interieur grondig gereinigd. "Bij ons wordt je auto bijna weer als nieuw!" aldus Imar van Riet, die samen met zijn twee broers Jordi en Timo eigenaar is van het bedrijf.

Vallei business nummer 4 2017

Lees volledige uitgave online