Artikel

25-07-2019 10:17

Zo help jij je terras goed draaien deze zomer!

Een koude Corona is precies wat iedereen wil op een warme zomerdag. Horecaondernemers kijken dan ook reikhalzend uit naar het moment dat ze het terras officieel kunnen openen. Een overvloed aan zon, beschikbaar personeel en gasten is een garantie op succes, toch? Lang niet altijd, maar met behulp van een paar tips kan daar binnen no-time verandering in komen.

Communiceer
Drukte is fijn, maar gaat ten koste van de snelheid. Dat geldt al helemaal voor lunchbestelling van grote tafels. Het is belangrijk dat je dit laat weten aan die gasten. Het biedt gelijk de kans om bepaalde gerechten aan te prijzen; bijvoorbeeld de gerechten die binnen enkele minuten geserveerd kunnen worden.

Denk goed na over je menukaart
Maak een lijst van de drankjes en gerechten die bijvoorbeeld het afgelopen half jaar het meest in trek waren bij je gasten. Ben je bezig met menukaarten maken, geef deze populaire producten dan een prominente plaats op de kaart. Dit houdt je assortiment bovendien beperkt en zorgt ervoor dat producten sneller geserveerd kunnen worden. 

Ontvang de gasten
Een schone werkbank is de eerste stap om een goede kok te worden. Dat geldt voor de omgang met gasten op het terras. Overzicht kunnen houden is enorm belangrijk, zeker als het druk is. Door gasten te ontvangen, naar hun plek te wijzen én ze te vertellen hoe lang het kan duren voor ze geholpen worden, behoud je dat overzicht en voorkom je chaos.

Maak je beloftes waar
Dan moet het natuurlijk niet veel langer duren voordat de gasten geholpen worden. Het is fantastisch als je gasten zoveel mogelijk informatie kunt verschaffen en service kunt bieden, maar dit is allemaal niets waard als je het niet kunt waarmaken.

Denk niet dat het geld vanzelf binnenstroomt
De laatste tip is om juist op de drukke dagen bezig te zijn met omzet. Ja, door de drukte stroomt er altijd wel geld binnen. Echter, als je juist nu top presteert, kun je die grote omzet zonder problemen verdubbelen. En hoe gezellig het ook is op het terras: uiteindelijk draait het om keiharde euro’s.
Zo help jij je terras goed draaien deze zomer!

Een koude Corona is precies wat iedereen wil op een warme zomerdag. Horecaondernemers kijken dan ook reikhalzend uit naar het moment dat ze het terras officieel kunnen openen. Een overvloed aan zon, beschikbaar personeel en gasten is een garantie op succes, toch? Lang niet altijd, maar met behulp van een paar tips kan daar binnen no-time verandering in komen.

Communiceer
Drukte is fijn, maar gaat ten koste van de snelheid. Dat geldt al helemaal voor lunchbestelling van grote tafels. Het is belangrijk dat je dit laat weten aan die gasten. Het biedt gelijk de kans om bepaalde gerechten aan te prijzen; bijvoorbeeld de gerechten die binnen enkele minuten geserveerd kunnen worden.

Denk goed na over je menukaart
Maak een lijst van de drankjes en gerechten die bijvoorbeeld het afgelopen half jaar het meest in trek waren bij je gasten. Ben je bezig met menukaarten maken, geef deze populaire producten dan een prominente plaats op de kaart. Dit houdt je assortiment bovendien beperkt en zorgt ervoor dat producten sneller geserveerd kunnen worden. 

Ontvang de gasten
Een schone werkbank is de eerste stap om een goede kok te worden. Dat geldt voor de omgang met gasten op het terras. Overzicht kunnen houden is enorm belangrijk, zeker als het druk is. Door gasten te ontvangen, naar hun plek te wijzen én ze te vertellen hoe lang het kan duren voor ze geholpen worden, behoud je dat overzicht en voorkom je chaos.

Maak je beloftes waar
Dan moet het natuurlijk niet veel langer duren voordat de gasten geholpen worden. Het is fantastisch als je gasten zoveel mogelijk informatie kunt verschaffen en service kunt bieden, maar dit is allemaal niets waard als je het niet kunt waarmaken.

Denk niet dat het geld vanzelf binnenstroomt
De laatste tip is om juist op de drukke dagen bezig te zijn met omzet. Ja, door de drukte stroomt er altijd wel geld binnen. Echter, als je juist nu top presteert, kun je die grote omzet zonder problemen verdubbelen. En hoe gezellig het ook is op het terras: uiteindelijk draait het om keiharde euro’s.