Artikel

25-07-2019 10:19

Waarom jij een zit sta bureau nodig hebt!

De tijd van acht uur aan een bureau zitten is al lang en breed voorbij. Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat langdurig zitten slecht is voor de gezondheid en kan bijdragen aan overgewicht en rugklachten enkans verhogend werkt voor hart- en vaatziekten. In beweging blijven is de boodschap en de oplossing op de werkvloer is simpel: een zit sta bureau.

Wat is een zit sta bureau?
Een zit sta bureau werkt hetzelfde als ieder ander bureau. Het grote verschil is dat een zit sta bureau heel eenvoudig in hoogte verstelbaar is, waardoor je, de naam zegt het al, zowel zittend als staand kunt werken. Klachten als rugpijn of nek- en schouderklachten hebben niet altijd te maken met een bureaustoel, maar simpelweg met het feit dat iemand te veel zit. Door afwisseling aan te brengen in de werkhouding, voorkom je deze klachten. Bovendien verhoogtdie afwisselinghet concentratievermogen. Volgens een door de University of Missouri-Columbia uitgevoerd onderzoek presteert men zelfs twintig procent beter op de werkvloer, wanneer er gebruik wordt gemaakt van een zit sta bureau.

Zo werkt het
Handmatig of met een elektrisch bedieningspaneel onder het werkblad wordt de hoogte van het blad ingesteld. Dit kan op ieder moment worden aangepast, naar voorkeur van de gebruiker. De zit sta bureaus hebben een marge waarbinnen zij kunnen variëren in hoogte. Zet u het zit sta bureau op de hoogste stand, dan geeft dit nog een extra beweegmogelijkheid: fietsen! Een bureaufiets maakt het mogelijk om tijdens werkzaamheden aan het bureau te fietsen. Naast zitten en staan is dit dus een ideale extra afwisselmogelijkheid om nog meer te bewegen op het werk.

Ervaar het zelf
Wij verwelkomen u graag in een van onze showrooms om deze unieke werkdynamiek aan den lijve te ondervinden. Er staan verschillende modellen klaar, zodat u zelf kunt ervaren op welke manier u de hele dag productief én gezond kunt zijn.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement